Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Melyik a legjobb elektromos fogkefe?

Melyik a legjobb elektromos fogkefe? Természeténél fogva, az ember igyekszik mindenből a legjobbat magáénak tudni. Enyém a leggyorsabb autó, a legokosabb telefon, a leg-leg-leg… Egyértelmű hát, hogy amikor elektromos fogkefe beszerzése előtt állunk, szeretnénk a lehető legjobb döntést hozni, és a legjobb elektromos fogkefét megvásárolni.

Mitől lesz jó egy elektromos fogkefe?

Sőt, mitől lesz jó egyáltalán bármilyen fogkefe? Az ugye alap, hogy a durva sörték – mindennapi használat mellett - egyetlen ember vagy állat (mert ugye van olyan is, hogy kutyafogkefe) fogainak sem tesznek jót. Természetesen lehetnek kivételek, bár ilyen most így hirtelen nem jut az eszembe. Szóval egy jó fogkefe egyik ismérve, hogy a sörtéi nem durvák. Ok, ettől még a manuális változat is éppúgy megfelelne, mint egy elektromos. A másik fontos tulajdonság a fej mérete és kialakítása. A fogkefefej méreteinek ugyanis olyannak kell lennie, hogy a használó életkori és egyéb sajátosságainak megfeleljen. Például egy gyerek nem tud fogat mosni egy felnőtt méretű fogkefével. Illetve tud, de a kis szájméret és az apró tejfogak miatt, erősen ajánlott egy gyerek fogkefe vagy fogkefefej beszerzése, amivel a hátsó fogakat is eléri. Ugyancsak speciális igényeknek kell megfelelnie fogkefénknek, ha például fogszabályozót, hidat stb. kényszerülünk viselni. És ez az a pont, ahol a hagyományos fogkefék már látványosan elmaradnak az elektromos társaiktól, ugyanis itt már komoly odafigyelést igényel, hogy kézi fogkefével ne tegyünk árt fogszabályzónkban. Az elektromos fogkefék esetében már speciálisan fogszabályzót viselők számára kialakított fogkefefejekkel is találkozhatunk.

Elektromos fogkefe evolució - jópatikus

 

A varázsszó: rezgés per perc

Ez nem is egy szó, de ezen lépjünk most túl! Szóval, eldöntöttük, hogy elektromos fogkefét választunk. Tudjuk azt is, milyen fogkefefejre van szükségünk. Fontos tulajdonság még (ha nem a legfontosabb) a kiszemelt készülék teljesítménye, azaz, hogy percenként mekkora rezgésszámot tud produkálni. Minél magasabb ez az érték, az elektromos fogkefénk annál több tisztító mozgást tud elvégezni. Ebből a szempontból a szónikus fogkefék jelentenék sokáig a legjobb választást. Ugyanakkor itt még mindig fenn állt egy probléma, a sikálás. „Jól súrold meg azokat a fogacskákat! Ne maradjanak rajta fognyűvő manók!” – hangzott gyermekkorunkban a szülői felszólítás. Azóta már kiderült persze, hogy a SIKÁLÁS (így csupa nagybetűkkel) és a fent jól lehurrogott durva sörték a felelősek sok fogzománc és fogíny problémáért. Fogorvosi tanácsadások alkalmával, sokszor hangzik el a „Ne vízszintesen fűrészelj, hanem fentről lefelé!” utasítás is. Mindezeket figyelembe véve, alkották meg német kutatók az otthoni fogápolás csúcsát, az ultrahangos fogkeféket.

Emmi-dent Platinum ultrahangos fogkefe carbon szett - jopatikus

 

Olcsó fogkefe a jó fogkefe?

A fenti szempontok alapján, ki-ki eldöntheti, melyik az igényeinek leginkább megfelelő készülék. (Ha egyáltalán az elektromos fogkefék mellett teszi le a voksát.) Azt sem vitatjuk, hogy egy bármilyen típusú elektromos fogkefe – pláne szónikus vagy ultrahangos fogkefe – árából, rengeteg hagyományos fogkefét vásárolhatunk. De ne feledjük, egy rosszul megválasztott fogkefe olyan következményekkel járhat, amit már csak a fogorvosi rendelőben tud helyrehozni a jó doktorbácsi. És ugye tudjuk, hogy ez sem lesz egy olcsó mulatság?!

A fogkrém is fontos, nem is hinnénk mennyire

Ha viszont megtaláltuk a szerintünk legjobb elektromos fogkefét, ahhoz megfelelő minőségű és hatású fogkrémet is választanunk kell! Mert ugye egyáltalán nem mindegy, hogy fogfehérítés, fogzománc erősítés vagy leheletünk frissítése-e a cél. Előbbi esetben egy fogfehérítő whitening fogkrémre, másodsorban egy kalciummal dúsított fogkrémre, míg leheletünk érdekében egy borsmenta ízű, frissítő fogkrémre lesz szükségünk. Arról már nem is beszélve, hogy bizonyos készülékek (lásd ultrahangos fogkefék) tökéletes működéséhez, speciális fogkrémet ajánl a gyártó és a forgalmazó.

- jópatikus -

Tartalomhoz tartozó címkék: fogápolás - szájhigiénia
blog comments powered by Disqus

Keresés