Diétás ételek - májdiétához (is)
A májdiéta program során, a Premium Hepashake mellett fogyasztatunk nyers- és párol zöldségeket. Hogy ne legyen egyhangú a "fogyókúrás koszt", a Premium Health Concepts Kft. és Dr. med. Hardy Walle jóvoltából bemutatunk Önöknek pár egyszerű, de mégis finom receptet, amivel változatosabbá tehetik diéta programjukat. A 17 db - részletes kalóriítáblázattal ellátott - receptet az alábbi hivatkozásra kattintva töltheti le: Receptötletek - Ízletes ételek a Hepashake májdiétához! A diétához és a főzőcskéhez sok sikert, az elkészült ételekhez pedig jó étvágyat kívánunk!
Ízelítő a füzetben található diétás receptekből
Uborkás paradicsom saláta
Hozzávalók:
- 200 g kígyóuborka
- 100 g paradicsom
- 1 db mogyoróhagyma
- 50 g friss sajt (20% zsírtartalom a szárazanyagban)
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál citromlé
- só, bors
Elkészítése:
Mossuk meg a paradicsomokat és az uborkát, majd finoman kockázzuk fel. Tisztítsuk meg a mogyoróhagymát is, majd vágjuk apróra. A szemcsés friss sajtot ízesítsük a balzsamecettel, citromlével, illetve a sóval és borssal.
Mediterrán sült zöldségek
Hozzávalók:
- 150 g padlizsán
- 150 g cukkini
- 50 g sárga paprika
- 50 g paradicsom
- 1 fej hagyma (~ 50 g)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál édesnemes és csípős őrölt papríka
- 1 teáskanál oregánó és kakukkfű
- 1 ág friss rozmaring, vagy egy evőkanál szárított rozmaring
- só, bors
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra (legkevesebb 180 °C-ra). A padlizsánt, a cukkínit, paprikát és a paradicsomot mossuk meg, majd falatnyi darabokra vágjuk fel. A megtisztított hagymát vágjuk csíkokra. A megpucolt fokhagyma gerezdet aprítsuk finomra. A feldarabolt zöldségeket tegyük hőálló tálba, és az olívaolajat keverjük össze a fűszerekkel. A fűszeres olajat adjuk hozzá a zöldségekhez és keverjük jól össze. Fedjük le, majd 20 percen át süssük, majd a fedő (vagy alufólia) levétele után még 15 percig süssük. Közben a zöldségeket fakanállal keverjük össze.
Villámgyors paradicsomleves
Hozzávalók:
- 400 g paszírozott paradicsom (dobozos vagy konzerv)
- 1,5 teáskanál ételízesítő
- 1 ág rozmaring vagy 1 evőkanál szárított rozmaring
- 4 levél bazsalikom
- só, bors
- chili ízlés szerint
- víz ízlés szerint
- 2 teáskanál joghurt (1,5% zsírtartalmú) ízlés szerint
Elkészítése:
A paradicsom pürét melegítsük fel egy edényben, majd keverjük hozzá az ételízesítőt. Adjuk hozzá a fűszereket és 10 percig pároljuk. Ízlés szerint adjuk hozzá a joghurtot tálalás előtt.
Töltött gomba
Hozzávalók:
- 250 g nagy champignon gomba
- 1 fej hagyma (~ 30 g)
- 100 g friss sajt
- 1 teáskanál olíva olaj
- 1/2 teáskanál ételízesítő
- 1 metélőhagyma
- 2 evőkanál petrezselyem
- só, bors
- 1/4 teáskanál édesnemes őrölt paprika
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (legkevesebb 160 °C-ra). A megtisztított gombákról a szárakat távolítsuk el, és tegyük félre. A gombafejek lemezeit egy kanállal kaparjuk ki egy tálba. A szárak végeit vágjuk le (kb 0,5 cm-t), és a maradék szárat apróra vágjuk fel és tegyük egy tálba. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. az oljat hevítsük fel egy serpenyőben, és ebben pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott gombadarabokat. Az ételízesítővel és a fűszerekkel ízesítsük. Vegyük le a serpenyőt a tűzről és adjuk hozzá a sajtot. A korábban kikapart gombafejeket töltük meg a sajtos-hagymás-gombás keverékkel. 10 percre, lefedve tegyük be az előmelegített sütőbe. További 10 percig fólia nélkül süssük tovább, míg egy picit megbarnul a teteje. Őrölt paprikával megszórva tálaljuk.
További recepteket, kalóriatáblázatokat és hasznos ötleteket talál a Receptötletek - Ízletes ételek a Hepashake májdiétához c. kiadványban, és a szintén ingyenesen letölthető Fogyókúrás ételek - Májbarát receptek c. kiadványban is. Töltse le és használja receptes füzeteinket egészséggel!
blog comments powered by Disqus