Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ön itt jár: > >

XL -től az S -ig – avagy az űrhajós, a tabletta és a diétás shake

XL -től az S -ig – avagy az űrhajós, a tabletta és a diétás shake

Ha életünk során először kezdünk fogyókúrába, az három dolgot biztosan jelent. Az első, hogy eljutottunk arra a pontra, amikor valamilyen okból – legyen az egészségügyi probléma, kényelmi szempontok vagy hiúsági kérdés – szükségét érezzük a súlyfölöslegünktől való szabadulásnak. Nincs mese, fogyni kell!

A második, hogy egy eddig „idegen területre” tévedtünk, és nem biztos, hogy magunktól el tudjuk dönteni, melyik diéta módszer lenne számunkra a legmegfelelőbb. Ilyenkor jönnek a barátok, rokonok… tanácsai, a házi praktikák, a tojás diéta és a káposztaleves kúra, a televíziós vagy netes reklámok, a patikusok és orvosok ajánlásai. Záporoznak az információk, kavarognak fejünkben a márkanevek, XL-S Medical, Turbó Diéta, Premium Diet… majd ki-ki habitusának és meggyőződésének (vagy meggyőzöttségének) megfelelően kiválasztja a legjobbnak tűnő fogyókúrás terméket vagy módszert.

 

Diéta választás - jopatikus.hu

 

A harmadik pedig, hogy mivel először próbálkozunk lefogyni, soha nem ért még csalódás bennünket (már ami a diéta sikertelenségét, vagy ideig-óráig tartó hatását illeti) és nagy reményekkel indulunk neki a kiválasztott módszernek. Ez persze így a helyes, hinni kell benne, hogy sikerülni fog, de a hit önmagában nem elég. De a hit önmagában kevés lesz és a hatékony fogyókúrához megfelelő módszer is kell.

Az „első dolog” – Fogyni akarok!

Az elhatározás már önmagában is dicséretes, hiszen amíg ez nem születik meg, addig kár is megpróbálni bármilyen diéta programot, az szinte biztos, hogy kudarcra lesz ítélve. Ha viszont az elhatározás és elszántság adott, már csak a módszert kell jól megválasztani. Ehhez az sem árt (sőt kell) hogy a fogyni akarásunk okát is tisztázzuk. Itt jön a fent említett „második dolog”. Ha fogyókúránk indikátora a hiúságunk, és gyors fogyókúra a cél, mert az eredményt a strandszezonra tervezzük csupán, a különféle csoda diéták is „megfelelők” lehetnek. (???) A téli tartalék lemegy, és újabb piros pontot írhatunk be a ketogén diéta vagy az űrhajós diéta képzeletbeli ellenőrzőjébe. Az más kérdés, hogy ősszel, a fogyókúra végeztével és az életmódváltás hiányával, a zsírpárnák újra növekedni fognak. Na de mit számít az, a nyári fotók jól mutatnak, nem igaz? Számít, nagyon is sokat. Egyrészt mert a koplalásba tett energiánk (vagy pont annak elvesztése) eredményét kár elvesztegetni! Igaz, ha egy módszert hosszútávon tartani sem lehet, más megoldás kell. Ilyenkor jönnek a diétás tabletták. Nem számolgatunk semmit, koplalni sem kell, de bedobjuk a bogyókat, és az teszi a dolgát (???)

 

Premium Diet Regular fogyókúra - jopatikus.hu

 

Diéta csalódások

A „harmadik dolog”. A gyors fogyókúra nem lehetetlen. A gyors és tartós fogyókúra sem. De a gyors, tartós és egészséges fogyókúra… Na az egy egészen más kérdés. Az élet már csak olyan, hogy semmi sincs ingyen, mindennek ára van. Ha időt akarunk nyerni, akkor áldoznunk kell valamit, és ez fogyókúra esetén leginkább az egészségünk lehet. Az egészséges fogyás heti 0,5-1,5 kilogramm közötti testzsír leadását jelenti. Ettől gyorsabban csak valaminek a kárára (izomszövet, vízháztartás…) lehet. A gyorsabb fogyás nyomokat is hagy maga után, és megjelennek a túl gyors fogyás mellékhatásai. Lógó, megnyúlt bőr, hiánybetegségek, kimerültség, stresszes idegállapot stb. Gondoljunk csak bele, ha egy fogyókúrás tabletta, ital vagy módszer, nem járul hozzá testünk fenntartásához, de a diéta alatt szükségszerűen megvonjuk szervezetünktől vagy csökkentjük a máshonnan (élelmiszerekből) történő tápanyag és energia bevitelt, mitől fog szervezetünk rendeltetés szerűen működni? Az ilyen diéta után aztán sorra jönnek az egészségügyi problémák, és amíg ezek gyógyítgatásával vagyunk elfoglalva, a kilók is szépen visszakúsznak ránk…

- jópatikus -

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés