Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ráncmegelőzés fényvédelemmel

Ráncmegelőzés fényvédelemmel Tudtad, hogy kutatások szerint a bőröregedés jeleinek kialakulásának nagyjából 80%-áért a káros napsugarak a felelősek? Nem csupán a májfoltokat, de a ráncaink mennyiségét és mélységét is meghatározza, mennyi káros UV sugárzás érte az arcbőrünket. A legjobb, amit tehetünk, hogy rendszeresen használunk fényvédőt és megvédjük a bőrünket, még mielőtt kialakulnának a ráncok, nem csak nyáron, hanem az év 365 napján.

Ha éppen nem nyár van, akkor a legtöbben nem használnak fényvédőt, pedig UVA sugárzás télen-nyáron ugyanannyi van, a káros sugarak bőrkárosító hatása pedig csak halmozódik, amíg felbukkannak az első pigmentfoltok, ráncok. A tudatod bőrápolás alapja a rendszeres fényvédő használat, ezért ha szeretnéd, hogy hosszú távon egészséges maradjon a bőröd, akkor a napi fényvédelem elképesztően fontos.

Mondj búcsút a leégésnek – biztonság a napon

Azt már tudod, hogy fényvédő használatával tudod megóvni a bőröd a káros UVA és UVB sugárzástól. Minden fényvédőn megtalálod az adott termék faktorszámát (SPF – Sun ProtectionFactor), ami azt jelzi, hogy mennyi ideig tudja hatékonyan óvni a bőrödet a fényvédőd, hányszorosára nő a bőröd védekezőképessége a káros sugarakkal szemben.

A bőrgyógyászok tanácsa szerint, ha az egész testedet szeretnéd bekenni, egy uncia fényvédőt ajánlott használni. Egy uncia körülbelül annyi, mint egy felespohár tartalma, legalább ennyire lesz szükséged, ha a teljes testedet be szeretnéd kenni fényvédővel.

Az arc és a nyak területén érdemes komplexebb, kifejezetten erre a területre való fényvédőt használni. Itt egy kábé ötforintosnyi mennyiség a megfelelő (ennyit ajánlanak az orvosok), tehát ennyi az arcra és még egyszer ennyi a nyakra. . Vagy mondjuk egy negyed teáskanálnyi. Ennyi az arcra, és ha nincs eltakarva, ennyi a nyakra. Természetesen ez nem vakon követendő, hiszen a fényvédőd állaga is befolyásolja a mennyiséget, hiszen egy sűrűbb textúrájú krémből ez a mennyiség többet jelent, mint egy folyékony vizes esetében.

Figyelj arra, hogy a fényvédődet mindig a bőrápolás utolsó lépéseként használd. Ha a fényvédődre kened a bőrápolóidat, azzal sajnos csökkented a hatékonyságát. A fényvédő alá nyugodtan használhatsz a kedvenc szérumodból és hidratálódból, viszont minden esetben a fényvédőt kend fel utoljára.

Ahogy említettük, arcra érdemes kifejezetten erre a területre való fényvédőt használni. Hogy miért? Az arcra való fényvédőkben sokszor találsz mondjuk peptideket, antioxidánsokat, sejtkommunikáló összetevőket és hasonló, a bőr számára hasznos dolgokat. A „sima” fényvédő többnyire a fényvédelemre koncentrál, emellett nem feltétlenül van benne más hasznos dolog is.

Ilyen, kifejezetten arcra faló fényvédő a közkedvelt NARÜKO am+pm 10 peptides bőrvédő napteje is, mely könnyed, mégis magas faktorszámú fizikai és kémiai fényvédő, peptidekkel, anti-aging hatóanyagokkal. Megvéd a napsugárzás okozta károktól és visszafordítja a bőr öregedési folyamatait.

Narüko am+pm a Szépségcenter.hu - tól

A NARÜKO 10 peptides bőrvédő naptej termékjellemzői:

  • magas fényvédelem, a teljes biztonságért (fizikai és kémiai egyaránt)
  • anti-aging hatás, 10 különféle peptid segítségével
  • használat közben javítja a bőr minőségét
  • könnyed textúrájú, nem nehéz érzetű a bőrön
  • hidratáló hatású, feltölti a finom vonalakat
  • könnyed textúra, selymes érzetet hagy maga után
  • víz- és izzadtságálló

Sminkelésnél figyelj arra, hogy várj 3-5 percet a fényvédő felkenése és az alapozó használata között, és próbáld meg a lehető legóvatosabban felvinni az alapozót, hiszen az erős dörzsölés nem csak a bőrödnek nem tesz jót, de a fényvédő hatékonyságát is gyengítheti. Ha használsz fényvédőt és az alapozódban is van fényvédő, akkor ezeknek a hatása nem adódik össze, mindig „csak” a magasabb SPF érvényesül.

Az idő előtti bőröregedés ellen – megfelelő védelem a bőrnek

Az egyik leggyakrabban előforduló kérdés a fényvédőkkel kapcsolatban, hogy mennyi idő alatt veszi el a hatékonyságát a bőrön, mennyi időnként kell újra felkenni. A fényvédelemért felelős aktív összetevők akkor kezdenek csak bomlani, ha közvetlenül érintkeznek a napsugarakkal; nem az idő az, ami meghatározza a hatékonyságuk elvesztését a bőrödön.

Egy átlagos hétköznapon, amikor napközben az idődet egy épületen belül töltöd, ha reggel megfelelő mennyiségű fényvédőt használtál, akkor bőven elég védelmet fog adni amíg jössz-mész. Ha például vízparton vagy és fürdesz, vagy esetleg erősen izzadsz, akkor közvetlen fürdés után, illetve 40-80 percenként ajánlott újra bekenni magad a biztonság érdekében.

További fényvédőkért és információkért keresd fel a NARÜKO am+pm 10 peptides bőrvédő naptej hivatalos magyarországi forgalmazóját, a szepsegcenter.hu webáruházat!

- Szépségcenter.hu -

Tartalomhoz tartozó címkék: arcápolás - bőrápolás
blog comments powered by Disqus

Keresés