Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fogyókúra & diéta 2020-ban is

Fogyókúra & diéta 2020-ban is Brit kutatók szerint minden harmadik ember tesz fogyókúrával vagy életmódváltással kapcsolatos újévi fogadalmat. Hogy valóban így van-e, azt igazolni vagy cáfolni sem tudjuk. Az viszont biztos, hogy ha Ön is tett diétára vagy fogyókúrára vonatkozó ígéreteket, elsősorban kitartásra és alapos körültekintésre lesz szüksége.

Fogyókúra alapok – a legfontosabb betartani valók

Bizony, aki diétára adja a fejét, annak bizonyos szabályokat és előírásokat be kell tartania. Itt most elsősorban nem is a „Mit ehetek ebédre?” vagy „Hány kilométert kell futnom naponta?” jellegű szabályszerűségekre gondolunk. Az első és legfontosabb szabály a következő: Bármilyen fogyókúra programot is kezd el, minden esetben tartsa szem előtt, hogy fogyni csak egészséges módszerekkel, kiegyensúlyozott és következetes táplálkozással, valamint kitartó hozzáállással lehet. Nincs olyan, hogy gyors, egészséges és tartós fogyás. Ha tartós eredményeket szeretne, annak ára van, amit elsősorban időben és kitartásban kell megfizetnünk. Hogy le lehet fogyni 3 hét alatt is? Biztosan. Sok vizet és izmot veszítve. A hatás látványos lesz? Valószínűleg igen. Tartós? Az biztosan nem, de szervezetünkre gyakorolt negatív hatásait előre borítékolhatjuk.

Fontos tehát, hogy a fogyókúra megkezdése előtt megválasszuk a megfelelő programot. Ebben segítségünkre lehet az internet, ahol számtalan „csodás” diéta módszerről olvashatunk. De figyelem! Nem minden szarka farka tarka… és nem minden fogyasztószer és zsírégető kúra az, aminek látszik. Ha egy módszerről azt olvassuk, hogy gyors lesz, hatékony, és még mozdulnunk sem kell érte igazán, bártan engedjük meg magunknak a kétely apró szikráját!

 

De akkor melyik a jó diéta?

A vékony alkat, vagy a formás test nem csak a kiváltságosoké. A megfelelő diétával és az azt követő életmóddal (utóbbi kétszer aláhúzva), bárki elérheti és megtarthatja a megfelelő testsúlyt. Itt vannak aztán a speciális varázsszavak, amiktől a diéta témával csak most ismerkedő, azonnal a Discovery TV-ben érzi magát. Az olyan kifejezésekre gondolunk, mint a glikémiás index, a felező diéta, vagy a lassan felszívódó szénhidrát… (és hosszasan sorolhatnánk még). De nyugalom, semmi pánik! Ezek a kifejezések gyakran csak a téma szakavatott művelőinek jelentenek valamit, ha egyáltalán… A jó diétát nem az adott módszer leírásában felhalmozott szakkifejezések (vagy urambocsá! kamu szakszavak) fogják meghatározni. Hogy szépemlékű H. Józsi bácsit, általános iskolai kémia tanáromat idézzem: Mindenki használja a józan paraszti eszét! Ha valami ésszerűtlennek tűnik, az valószínűleg az is.

Fogyókúra vs életmódváltás

Mit nyújthat nekünk egy hatékony fogyókúra és mit az eltökélt életmód váltás. Az alapvető különbség az eredmény tartósságában lesz. Mert bár az életmódváltás első lépése egy jó fogyókúra program lehet, az azzal elért sikereink megtartásához életmódváltásra is szükségünk lesz. Hiszen ha diétával ledobjuk magunkról a hónapok vagy évek alatt felszedett kilókat, és ezt egyből a „mekiben” ünnepeljük meg, akkor ne csodálkozunk ha az eredmény csak átmeneti lesz. Szintén nem segít formásra koplalt testünk megtartásában, ha az év elején még kőbe vésett „Heti 3 alkalommal lejárok edzeni!” márciusra már csak heti 1 alkalmat jelent, júniusban pedig már azt sem tudjuk, mikor fog lejárni a kondi bérletünk.

A kulcsszó: fokozatosság

Mint az élet számos területén, úgy a diétában és testünk átalakításában is a fokozatosság és a mértékletesség lehet a meghatározó. Fontos, hogy olyan diétás módszert válasszunk, ami nem jelent már az első hét végére testi és főleg lelki megpróbáltatásokat számunkra! Az olyan egyoldalú zsírégető programok, mint például a tojás diéta, vagy a káposztaleves kúra (és sorolhatnánk még) talán rövidtávon eredményes lehet, de hacsak nem vagyunk az említett alapanyagok elkötelezett rajongói, szinte bizonyos, hogy egy (de maximum két) hét alatt megutáljuk azt, és magát a módszert is. A fogyás átmeneti és gyötrelmes lesz. Válasszunk olyan módszert, amit tartósan fel tudunk vállalni!

 

Hatásos fogyókúra 2019-ben is - jopatikus.hu

 

Minden diéta holnap kezdődik!?

Egy túrót! Sokan azelőtt elhantolják a sikeres fogyókúra lehetőségét, hogy valójában belekezdtek volna. Ne halogasson! Minden napra újabb és újabb célt tűzzön ki maga elé, és mire észbe kap, már az elismerő (és irigy) pillantásokból fogja tudni, hogy megérte.

 

- jópatikus -

Photo created by freepik - www.freepik.com

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés