Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Diétás étrend vs fogyókúrás tabletta

Diétás étrend vs fogyókúrás tabletta

Amikor gondolatban eljutunk a „Hogy fogyjak le?” kérdéskörhöz, alighanem jó úton járunk, és csak lépések választanak el bennünket a nagy döntéstől: a helyes fogyókúra módszer megválasztásától. A lehetőségek tárháza szinte végtelen. Ember legyen a talpán, aki elsőre megmondja, melyik a legjobb fogyókúra…

Fogyókúrás étrend – nem koplalás, étrend!

Nem tudjuk eleget hangsúlyozni, hogy a fogyókúrás étrend (na jó ne legyünk ilyen drasztikusak, legyen csak diétás étrend) nem jelenthet egyet a koplalással. A koplalás egy – az emberi szervezet számára – életidegen állapot, ami hosszú távon garantáltan egészségkárosító hatású lesz gyakorlója számára. Senki ne akarjon koplalás útján lefogyni! Persze mi is hallottunk olyan eseteket, amikor a kedvenc kisestélyi vagy szoknya újbóli felvétele miatt, valakinek sikerült 1 hét alatt centimétereket leadnia azzal, hogy csak sárgarépát rágcsált – mert az ugye „negatív kalóriás étel” – és csak vizet ivott. Arról már egy történet sem szól, hogy az áhított ruhadarabban történő elégedett partizás után, az illetőnek hány napra volt szüksége ahhoz, hogy a koplalás előtti súlyát ismét elérje vagy meghaladja. Mert mint tudjuk, „…háromszáz éves játék már a jojó…”

Fogyókúrás tabletta – a diéták Szent Grálja

A kapszulás, tablettás, szemes… kiszerelésű fogyasztószerek azok számára sem ismeretlenek, akik soha nem próbáltak ilyen módon megszabadulni a plusz kilóktól. Sztárok és celebek „hihetetlen fogyási történeteitől” és „elképesztő átalakulásaitól” hangos a média, és szinte minden ilyen siker-sztori végén egy-egy fogyókúrás tabletta, és annak gyártója, forgalmazója áll. Figyelem! Nem azt mondjuk, hogy ezek a termékek soha nem működ(het)nek, de arra mindenképp felhívjuk a figyelmet, hogy használat előtt érdemes megvizsgálni a termékek összetételét, esetleg összehasonlítani azt más, hasonló ígéretekkel kecsegtető fogyókúrás készítményekkel. Az is gyanús, ha egy ilyen zsírégető készítmény semmilyen megkötést vagy feltételt nem szab fogyasztói számára. Az „egyél amennyit csak szeretnél, mert ettől a bogyótól leolvad rólad a fölösleg” jellegű kijelentések is minimum gyanúsak, és a rejtélyes keleti országokból előbukkanó „sokszáz éves csodaterápiák, és varázslatos erejű növényi összetevők” láttán is érdemes alaposabban utána járni egy-egy terméknek.

Diétás ételek az egészséges fogyásért

Igen, nagyjából ez itt a lényeg. Fogyókúra vagy diéta alatt, olyan egészséges ételeket kell fogyasztanunk, melyek segítik szervezetünket a zsírbontási folyamatokban, ugyanakkor megadnak számára minden olyan fontos ásványi anyagot, nyomelemet, vitamint… amire a normál napi működés során szüksége lehet. Diétás étrendet összeállíthatunk mi magunk is, bár ehhez rendkívül sok türelem, még több utána járás/ismeret begyűjtése szükséges. Az egyes ételek kalória tartalmának vagy makró-tápanyag mennyiségének számolgatása nem mindenkinek megy. (Ez van.)  Igénybe vehetjük szakértők segítségét, dietetikusok, orvosok, személyi edzők, stb segítségét is. Ők képzettségüknek köszönhetően, valóban tudni fogják mindazt, amire egy személyre szabott diéta programhoz szükségünk lehet. Ez persze „plusz kiadással jár”, de az autónkat sem szereljük otthon – hacsak nem értünk hozzá – mert meg szeretnénk spórolni a szerelő díját. 

 

Szintén megoldás lehet, ha olyan fogyókúrás táplálékkiegészítő készítményeket vásárlunk, amik ellenőrzött és ellenőrizhető forrásból származnak, és – talán a legfontosabb – amik tartalmazzák a bekezdés elején is emlegetett szükséges összetevőket. Ezek mellett a termékek mellett három nagyon fontos érv szól(hat).

  • Az első, hogy a fent említett szakemberek, laboratóriumi körülmények között alakították ki az összetételüket.
  • A második, hogy kalóriaszámolgatás nélkül, mégis egészséges úton segíthetnek elérni az áhított célt.
  • A harmadik, hogy habár olcsónak egyáltalán nem nevezhető egy ilyen diéta program (mondjuk a fogyókúrás tabletták sem azok), alkalmazásuk alatt igen komoly „kosztpénzt” spórolhatunk meg, lévén, hogy ezek a készítmények többnyire kiváltják a napi három főétkezést, vagy azok egy részét.

- jopatikus -

Photo created by freepik - www.freepik.com

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés