Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A légúti panaszok kezelésének egyik leghatékonyabb módja lehet az inhalációs terápia. Ilyenkor közvetlenül az érintett területre, azaz a tüdőbe jutnak a hatóanyagok. Az így bevitt hatóanyagok  negatív mellékhatások nélkül, hosszabb ideig fejtik ki hatásukat, mint a szájon át szedhető gyógyszerek. Ez jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Salvus víz, fiziológiás sóoldat - vagy orvosi javaslat után - gyógyszer inhalálásához, hasznos segítség egy gépi inhalátor készülék, amely a porlasztási folyamatot követően a szervezetbe juttatja a hatóanyagot, csutorán vagy maszkon keresztül.

Figyelem! Kizárólag orvosi javaslatra végezzünk gyógyszeres inhalációt!

Rendezés:
Kompakt kialakítású, kompresszoros - társaihoz viszonyítva halkabb működésű - inhaláló készülék. Rendkívül megbízható modell, gyermekek de akár felnőttek számára is. Salvus vízzel, fiziológiás sóoldattal - vagy orvosi javaslat után - gyógyszer inhalálásához is használható.
Raktáron
18.900 Ft
US Ultrasonic ultrahangos inhalátor, csendes működésű, kis energiafogyasztású kézi inhalátor készülék.
Jelenleg nem rendelhető
16.490 Ft
5 / 5 csillag!
(1)
GM ultrahangos inhalátor, rendkívül halk működéssel, így akár pici babák is könnyebben elfogadják a kezelést.
Jelenleg nem rendelhető
14.900 Ft 14.155 Ft
5 / 5 csillag!
(3)
Kompakt kialakítású, kompresszoros társaihoz képes NAGYON KICSI (midössze: 147x95x137 mm) inhaláló készülék. Rendkívül megbízható modell. Salvus vízzel, fiziológiás sóoldattal - vagy orvosi javaslat után - gyógyszer inhalálásához is használható.
Jelenleg nem rendelhető
17.900 Ft
5 / 5 csillag!
(2)
Kompakt kialakítású, inhaláló készülék. Otthoni és klinikai célokra egyaránt megfelel. Rendkívül megbízható modell. Salvus vízzel, fiziológiás sóoldattal - vagy orvosi javaslat után - gyógyszer inhalálásához is használható.
Raktáron
18.900 Ft
Kompakt kialakítású, inhaláló készülék. Otthoni és klinikai célokra egyaránt megfelel. Rendkívül megbízható modell. Salvus vízzel, fiziológiás sóoldattal - vagy orvosi javaslat után - gyógyszer inhalálásához is használható.
Raktáron
18.500 Ft 17.500 Ft

LD-812U ultrahangos inhalátor a legújabb MESH-technológiát alkalmazza az aeroszol előállításához: egy “MESH” membrán és egy alacsony frekvenciájú ultrahang-generátor segítségével.

Ez a termék jelenleg nem elérhető. HELYETTE ezt ajánljuk: GM ultrahangos inhalátor

Jelenleg nem rendelhető
19.900 Ft
5 / 5 csillag!
(4)

Inhalátorok

...alsó és felső légúti megbetegedések, köhögések, hörghurut, arcüreg- és gégegyulladás, sőt akár a kruppos tünetek vagy asztma kezelésére! 

Az inhalációról általában

Gyógyászati szempontból az inhaláció különféle porlasztott folyadékok és porok, gőzök, gázok belélegzését jelenti. Az inhalátor készülékek segítségével, a tünetek enyhítésére vagy megszüntetésére betöltött szereket célzottan és eredményesen tudjuk inhalátorral eljuttatni a légutakba és a tüdőbe. A hatékony „célzásnak” köszönhetően, a szervezetbe bevitt gyógyszerekből kisebb dózisra van szükség és hatásukat anélkül tudják kifejteni, hogy terhelést jelentenének a páciens gyomor- és bélrendszerére.

Az inhalációs eszközöket három alcsoportra bonthatjuk

Miért jó ha inhalátort használunk

Az első és legfontosabb előnye, hogy alkalmazásához nincs szükség a kezelt személy együttműködésére, így akár csecsemők és magatehetetlen páciensek kezelésére is kiválóan megfelel. Inhalátor segítségével bármely inhalálható gyógyszer bevitele megoldható, és természetesen fiziológiás sóoldat, Salvus víz, stb is belélegezhető. Az inhalátor készülékeket a gyermekgyógyászatban elsősorban a hörgőrendszerben lerakódó váladék eltávolítására használják. Fő típusai a kompresszoros és ultrahangos inhalátorok.

Kompresszoros vagy ultrahangos inhalátort válasszak?

A kompresszoros inhalátorok eredményesen alkalmazhatók felső légúti panaszok kezelésében. Ezzel szemben az ultrahangos inhalátorok technológiai fejlődése már lehetővé teszi, hogy a készülékek 1 millimikron vagy akár annál is kisebb részecskéjű porlasztott folyadékot állítsanak elő, és ezzel a tüdő és hörgő megbetegedések során is eredményesen használhatók.

kompresszoros inhalátorok sűrített levegő segítségével porlasztják aeroszollá a betöltött folyadékot, és az így képződő párafelhőt lélegzi be a kezelt személy. Legnagyobb hátrányaként a magasabb zajszinten történ működést és a hosszabb kezelési időt (kb 15-20 perc/kezelés) említhetjük.

Az ultrahangos inhalátorok nagyfrekvenciás rezgésekkel állítják elő a belélegezhető inhalátumot, és egy ventilátor fújja ki azt a beteg számára. Az ultrahangos készülékek jóval csendesebbek, mint kompresszoros társaik, és akkumulátorral is működtethetők. E két tulajdonságuk lehetővé teszi, hogy akár utazások alkalmával is alkalmazhassuk őket.

Keresés