Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ultrahangos inhalátor – Ezért szeretjük!

Ultrahangos inhalátor – Ezért szeretjük!

Egy kézi táskában is elfér, és pici babáktól – az akár öngondoskodásra képtelen – idős vagy sérült emberekig, tényleg bárkinél alkalmazható. Ezek és persze a felső- és alsó légúti megbetegedések során tanúsított hatékonysága teszik rendkívül népszerűvé az inhalátorok legújabb generációját.

Ha inhalátor vásárlás előtt áll, esetleg eddig nem tervezte, de családjában gyakoriak a légzőszervi panaszok, mindenképp érdemes megismerkednie az ultrahangos elven működő inhalátorokkal! Az első ránézésre apró (kézbe fogható) eszközök, teljesítményükben semmivel sem maradnak el a jóval nagyobb, kompresszoros inhalátoroktól. Tulajdonképpen szinte mindent tudnak, amit nagyobb társaik. Talán egy kicsivel többet is, hiszen elemes/akkumulátoros működtetésüknek és kis méretüknek köszönhetően nem csak otthoni – de legalábbis helyhez kötött – körülmények között, hálózati áram segítségével üzemeltethetők. Természetesen az otthoni használatnak sincs semmi akadálya, de légúti panaszok esetén – főleg kisgyermekes szülőként – megnyugtató a tudat, hogy zsebünkben/táskánkban lapul az enyhülést hozó inhalátor.

Az ultrahangos működés lényege a következő

A bekapcsolt készülékben, nagyfrekvenciás rezgés hatására, 1 millimikronnál kisebb részecskék válnak le a betöltött inhalátumból. Ezek az apró részecskék keverednek a páciens által belélegzett levegővel, amit egy ventilátor fúj ki a készülék csutorájába vagy inhaláló maszkjába.  Az apró szemcseméret kimondottan előnyös a felső- és alsó légúti, hörgő, illetve tüdő eredetű megbetegedések kezelése során. Szintén az ultrahangos inhalátorok mellett szól rendkívül halk működésük. Például egy beteg, fárad… csecsemő esetén kimondottan jó, ha a kis páciens nem tart a gyógyulását elősegítő készülék hangjától.

Az ultrahangos inhalátor alkalmazásával egyszerűen juttathatjuk be a szervezetbe az orvos által felírt – belégzésre alkalmas – gyógyszereket, így például hurut oldót, hörgő tágítót, de akár Salvus vizet vagy fiziológiás sóoldatot is. Az inhalátorral történő kezelés ideje körülbelül 10 perc.

Az inhalációról, mint kezelési formáról általánosságban elmondható, hogy egyik legnagyobb előnye az, miszerint közvetlenül a problémás területre juttatja el az enyhülést/gyógyulást hozó anyagokat. Ezzel nem csak emésztő- és kiválasztó szerveinket kíméljük, de a közvetlen gyógyszeres elérés kisebb adag inhalátumok alkalmazását is lehetővé teszi. Ezzel a terápia kíméletes és hatékony is egyszerre.

- jopatikus -

Man photo created by wayhomestudio - www.freepik.com

Tartalomhoz tartozó címkék: légúti panaszok - inhalátor
blog comments powered by Disqus

Keresés