Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ultrahangos fogkefe – ettől több egy elektromos fogkefénél

Ultrahangos fogkefe – ettől több egy elektromos fogkefénél

Az ultrahangos fogápolás nem számít újkeletűnek, fogorvosi rendelőkben régóta találkozhatunk az ultrahangos fogkő eltávolítás lehetőségével. Sőt, az otthoni fogápolásban sem most jelent meg ez a technológia. És ami talán még ennél is fontosabb, egy ultrahangos fogkefe, bárki számára elérhető és megfizethető.

Elektromos fogkefét vagy ultrahangos fogkefét vegyek

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, erre a kérdésre nyilván minden gyártó és forgalmazó a saját termékével felelne. Álljon itt inkább egy rövid felsorolás, ami egyértelművé teszi, mi miért az ultrahangos fogkefére szavazunk:

96 millió rezgés/perc (Az ettől alacsonyabb teljesítménnyel üzemelő készülékek NEM ultrahangos fogkefék.)

Nincs fizikai sikálás vagy súrolás, tehát az érzékeny fogakat, a visszahúzódott fogíny miatt kilátszó fognyakat és fogínyt sem sérti.

Fogszabályzót viselő felhasználók is bátran alkalmazhatják, a kiemelkedő teljesítmény ellenére sem rongálja meg a fogszabályzót.

Az ultrahangos fogkefefejben generált ultrahang hullámok segítenek az ínygyulladás, afta, parodontitis… gyógyulásában és megelőzésében.

Már az első használat után is érezhető a különbség.

 

Ultrahangos fogkefe az emmi-dent től - jopatikus.hu

 

Mit nem tud egy ultrahangos fogkefe?

Nem gyógyítja meg a fogszuvasodást. (Bármilyen furcsa is ezt így leírni, kaptunk már erre vonatkozó kérdést is az érdeklődő e-mailekben.) Ugyanakkor a megelőzésében komoly szerepet vállal.

Nem távolítja el a fogak közé szorult ételmaradékokat. Ahogyan bármilyen elektromos vagy szónikus fogkefe esetében, úgy az ultrahangos fogkeféknél is erősen ajánlott a fogselyem vagy a fogköztisztító kefe használata, a komolyabb szennyeződések fogközökből való eltávolítására.

Az ultrahang önmagában nem elég, hogyan az elektromos fogkeféknél, úgy ezeknél a készülékeknél is szükség van fogkrémek használatára. (Főleg, hogy az ultrahangos tisztítás egyik legfontosabb elemét, a fent említett, kiemelkedő teljesítmény által generált mikrobuborékok jelentik. Az ultrahangos fogkeféinkhez speciális fogkrémeket ajánlunk. Természetesen ezek között is különböző típusokat kínál a gyártó, így a fluorid mentes fogkrémektől, a gyerekeknek szánt készítményeken át, a fogfehérítő fogkrémekig mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.

Tartalomhoz tartozó címkék: fogápolás - szájhigiénia
blog comments powered by Disqus

Keresés