Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A fokozat turbó, de a diéta csak döcög?

A fokozat turbó, de a diéta csak döcög? „Egész nap koplalok, de a kilók csak nem mennek lefelé.” Ha Önnel is megesett, hogy így érezte magát fogyókúra közben, szinte biztosan nem a megfelelő zsírégető módszert választotta. Esetleg az eljárás jó, de a végrehajtás nem az igaz?

Fogyókúra az aktuális trendek szerint

Mivel a diéta témával napi szinten foglalkozunk, amolyan „szakmai ártalom” hogy folyamatosan tájékozódunk az aktuális diéta trendekről. Szinte nincs olyan hét, amikor ne találkoznánk egy újabb „többezer éves” növénnyel és annak a leveléből, szárából… főzött teával, esetleg egy speciálisan kidolgozott mozgásformával, ami garantáltan a legjobb fogyasztószer, vagy leghatékonyabb fogyókúra eljárás ígéretével kecsegtet. Mivel ragaszkodunk elveinkhez, és szilárdan valljuk, hogy csodaszerek nincsenek, minden olyan módszert és eszközt szkeptikusan fogadunk, ami a puszta alkalmazásával vagy művelésével a biztos fogyás ígéretével kopogtat az ajtónkon. A legfontosabb az alapos tájékozódás!

Az a kis nasi csak nem számít!?

Tételezzük fel, hogy a termék – legyen ez mondjuk egy fogyókúrás por – remekül működik. A kilóitól szabadulni vágyó egyén jóízűen elfogyasztja azt minden reggel és este, sőt a kettő közötti ebédet is akkor/úgy eszi meg, amikor/ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A napok és hetek telnek, a kilók viszont maradnak. Á, ez egy hülyeség – gondolja emberünk, és maga mögött hagyja a valójában hatékony módszert és a fogyókúrába fektetett erőfeszítéseit is. De mi lehetett a probléma?

Az egyik, és leggyakoribb gond, az étkezések közötti szünetek be nem tartása, vagy ami még rosszabb, az étkezés nélkül töltendő idő alatti nassolás. „Az a két szál ropi nem számít.” vagy „Cukorral iszom, persze. Milyen lenne a kávé feketén?” Na ezek azok a mondatok, amiknek SOHA nem lenne szabad elhangzaniuk, egy olyan diéta során, ahol az étkezések közötti szünetek és a szervezet inzulin szintjének csökkenése a diéta program alapjai.

Kevesebbet rakok, így tovább tart a diétás porom

Bizony a zsírégető és/vagy fogyókúrás termékek – első ránézésre – nem tartoznak az olcsó kategóriába. Ugyanakkor azt se feledjük el, hogy a fogyókúrás porok és az azokból készített shake-ek elfogyasztása kiváltja az éppen aktuális étkezésünket, azaz amit ráköltünk a diétára, azt megspóroljuk a kosztpénzből. Azon takarékoskodni tehát, hogy az előírt adagokból ilyen-olyan mennyiségeket elcsalva, több napra elhúzzuk egy-egy doboz tartalmát, fölösleges és a termék(ek) hatékonyságát is csökkentheti.

A jó diéta egyik feltétele az elegendő pihenés

„Kinek van itt ideje aludni?” – hangzik el gyakran a költői kérdés. Pedig, ha azt szeretnénk, hogy fogyásunk folyamatosan és megfelelő ütemben haladjon, hagynunk kell szervezetünknek időt a regenerálódásra, és a nyugalmi állapotban történő zsírbontásra! A nyugodt, pihentető alvás és a diéta hatékonysága közötti összefüggésekről korábban is beszámoltunk már. És ahogyan azt számos tanulmány igazolta már, rendszertelen alvás hajlamosít az infarktus és a stroke kialakulására, a daganatos elváltozásokra, több anyagcsere betegségre, illetve az elhízásra és a cukorbetegségre is. 

- jópatikus -

Photo created by freepik - www.freepik.com

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés