Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szónikus vagy ultrahangos? - Amit az elektromos fogkefékről tudni érdemes

Szónikus vagy ultrahangos?  - Amit az elektromos fogkefékről tudni érdemes A megkérdezett dentálhigiéniai szakemberek többsége, a kézi működtetésű (manuális fogkefék) helyett, egyértelműen az elektromos készülékeket ajánlja. Ennek olyan egyszerű okai vannak, mint például az elektromos fogkefékkel elérhető, alaposabb, kíméletesebb és pontosabb tisztítás. Ugyanakkor azt sem árt tudni, hogy az elektromos fogkefék között is rengeteg különbség lehet. 

(Tényleg) kis fogkefe történelem

Amikor 1954-ben (nem elírás, bizony több mint fél évszázaddal ezelőtt) Svájcban megjelent az első elektromos fogkefe, kevesen gondolhatták, hogy egy generációval később, már nem a működtetés módja, hanem a készülékek hatékonysága, kényelmi funkciói, vagy sokoldalúsága lesz a meghatározó.

 

Fogkefe evolucio - jopatikus.hu

 

Elektromos, szónikus vagy ultrahangos. Nem mindegy?

A válasz röviden: Nem! Válasz hosszabban: Egyáltalán nem. A szónikus fogkefék működésüket tekintve nagyjából azonosak, a „klasszikus” elektromos fogkefékkel, vagyis a fogtisztítás mechanikus úton, a fogkefefej rotáló mozgásával történik, a fej sörtéi súroló mozdulatokkal távolítják el a lepedéket. Ami a legfontosabb különbséget jelenti egy hagyományos elektromos fogkefe és egy szónikus készülék között, az a fejmozgás sebessége. A szónikus fogkefe feje jóval gyorsabban mozog, és általában 12000-24000 Hz-es frekvencián dolgozik, ami annyit tesz, hogy a készülék halk „zümmögő” hangot hallat. Ezzel szemben egy ultrahangos fogkefe feje nem mozog, nem súrol, - az emberi fül számára nem érzékelhető módon - hang nélkül működik. Azaz működne, viszont a felhasználói igények azt mutatták, hogy fogmosáskor „szükségünk van” az elektromos készülék rezgő funkciójára, mert „ebből is érezzük”, hogy a fogkefe üzemel. Éppen ezért, az ultrahangos fogkefékbe egy rezonátort építettek, ami használat közben a készüléket rezgeti. Az ultrahangos fogkefefej természetesen nem mozog.

Szónikus fogkefét vagy ultrahangos fogkefét válasszak?

Ha szájhigiéniáról és fogápolásról beszélünk, a három legfontosabb szempont a következő:

  • Hogyan távolítsuk el a lerakódott lepedéket és plakkokat?
  • Mivel segíthetünk helyreállítani fogínyünk épségét?
  • Hogyan javíthatjuk fogaink fehérségét?

Önnek melyik a fontosabb? Mindhárom? Ez természetes. Ha szájhigiéniáról és fogápolásról van szó, nem elégedhetünk meg félmegoldásokkal. Éppen ezért tekintünk az egyedülálló szabadalommal bíró, német mérnökök által kifejlesztett Emmi-dent ultrahangos fogkefékre, mint az otthoni fogápolás jövőjére.

 

Ultrahangos fogkrémek, mikrobuborékok működése - jopatikus.hu

 

Ultrahangos fogkefe – az elérhető legmodernebb megoldás

A fent említett szónikus fogkefékkel gyakran tévesztik össze az ultrahangos (vagy ultraszónikus) fogkeféket. A valóban ultrahangos elven működő eszközök három alapvető, és rendkívül fontos tulajdonságukban térnek el minden eddigi (manuális, elektromos, szónikus) fogkefétől.

  • Nem súrolás útján tisztítanak. A szennyeződéseket – és a szájban lévő baktériumokat – ultrahangos rezgéssel, és a speciális fogkrémben, az ultrahang hullámok által generált mikrobuborékok segítségével távolítják el.
  • Az ultrahangos készülékek minden eddiginél magasabb frekvencián rezonálnak. 96 millió rezgés/perces teljesítményükkel, minden eddigi eszközt maguk mögé utasítanak. Az Egyesült Államokban tevékenykedő FDA (Gyógyszer- és Élelmezésügyi Hivatal) a valódi gyógyászati ultrahang-tartományt másodpercenként minimum 1,6 milliós frekvenciasávban állapította meg. (Az Emmi-dent ultrahangos fogkefék teljesítménye megfelel ennek a követelménynek is.)
  • A speciálisan ultrahangos készülékekhez kifejlesztett fogkrémekben – az ultrahang hullámok hatására – mikrobuborékok milliói jönnek létre, melyek a legapróbb résekbe, repedésekbe, fogíny tasakokba és fogközökbe… is beférnek. Azokra a helyekre, ahol a rossz leheletért, fogszuvasodásért, fogínygyulladásért… felelős baktériumok is megtelepedhetnek, és ahová a hagyományos fogkrémekben kialakuló buborékok már nem férnének be.

A vásárlóink véleménye önmagáért beszél

Minden szentnek maga felé hajlik a keze – tartja a mondás, és ezzel mi sem szállhatunk vitába. Ezért is hivatkozunk rendszeresen a vásárlóinktól származó, egyre sokasodó pozitív visszajelzésekre. Természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy az ultrahangos fogkeféinkről alkotott vélemények mellett, a visszatérő vásárlók száma az, ami hitelt érdemlően igazolhatja, hogy termékeink valóban elnyerték-e a hazai célközönség tetszését. Ismerkedjen meg Ön is alaposabban Emmi-dent ultrahangos termékeinkkel, és válassza az igényeinek leginkább megfelelő összeállítást!

- Patikatárs -

Tartalomhoz tartozó címkék: fogápolás - szájhigiénia
blog comments powered by Disqus

Keresés