Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Salvus vizes inhalálás – Miben segít?

Salvus vizes inhalálás – Miben segít?

A Salvus vízzel történő hideg inhalálás immár több évtizedes múltra tekint vissza. Már szüleink is jól tudták, a sós-párás környezetben eltöltött idő, a légzőszervi panaszokkal küzdő betegek tüneteit is enyhíteni tudja.

Pulmonológus szakorvosok által végzett kutatások is alátámasztják, hogy a Salvus vizes inhaláció jelentősen javította a krónikus légzőszervi betegek állapotát:

A Salvus vízzel való inhalálás enyhe és közepesen súlyos COPD (idült obstruktív légúti betegség) betegeknek jól kiegészíti a terápiáját, segít kiköhögni a váladékot. A két hetes kúra lényeges javulást mutatott, de 3-5%-al meghaladta a 10%-os NaCl inhalációjával elérhető eredményeket is (az irodalmi adatok szerint NaCl oldattal való inhalálás 14-15%-ban javított a betegek légzésfunkcióján). Lényegesnek tartjuk, hogy a kezelést fokozatosan kell bevezetni a betegeknél, személyre szabottan. Minden inhaláció után forszírozni kell az expectorációt, hogy jobb eredményt érjünk el.

A Salvus gyógyvizet véleményünk szerint jól lehet használni krónikus légzőszervi betegek komplex rehabilitációjának kiegészítéseként, kivéve a globális légzési elégtelenséget mutató betegeket.

Dr. Takács István – háziorvos

A teljes tanulmány a Salvus.hu -n olvasható.

 

Természetesen nem kell feltétlenül a legsúlyosabb tüneteket „megvárnunk” ahhoz, hogy a kezelés ilyen hagyományos – nem mindjárt gyógyszeres – módját „bevethessük” gyógyulásunk érdekében. A köhögési rohamok jellemzője, hogy felerősödnek az esti/éjszakai órákban. Az ettől aludni képtelen, fel-felriadó gyermek (és vele szülei is) számára igazi megkönnyebbülést jelenthet, ha egy inhalátoros kezeléssel – a hurutos lerakódások feloldásával – enyhíteni tudjuk a köhögési ingert.

Hideg és meleg inhalálás

Folyamatosan hangsúlyozzuk, hogy amikor inhalátorok használatáról esik szó, akkor hideg inhalálásról vagy hideg párásításról beszélünk, nem pedig a „nagyi receptje szerint elvégzett, gőzölgő kamillateás” inhalálásról. Természetesen ennek is meg van a maga helye a házi gyógymódok között, és a kellemes mikrokörnyezet (takaróval vagy törölközővel letakart tál fölé hajoló beteg) jótékony hatása sem vitatható, de ez egy egészen más eljárás… más feltételekkel, más eredményekkel.

- jópatikus -

blog comments powered by Disqus

Keresés