Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Rossz lehelet, örök átok – Mit tegyünk a szájszag ellen?

Rossz lehelet, örök átok – Mit tegyünk a szájszag ellen? Sorunkat kivárva, végre odaülhetünk a megnyerő külsővel rendelkező, elbűvölő tekintetű vevőszolgálati munkatárs(nő) elé ülünk. Ő kedvesen ránk mosolyog és BAMM! A „Miben segíthetek?” - mondat szinte letaglóz. A kolléga(nő) lehelete nem pusztán irritáló és kellemetlen, de mondjuk ki: büdös. Higgye el, ennek az ügyfelekkel foglalkozó úriember/hölgy örül a legkevésbé. Rágóval, mentolos cukorkával, és ki tudja még mivel próbálja ideig-óráig elviselhetőbbé tenni a face to face kommunikációt. Hogy Ön is az asztal másik oldalán foglal helyet? Előadóként, ügyfélszolgálati munkatársként, esetleg értékesítőként keresi a kenyerét? Pláne tudja, miről is beszélünk. (Ahogy a kétoldalú kommunikáció, úgy a szájszag is két irányban terjed.)

Rossz lehelet okai lehetnek

A napi rutinba beépülő (káros) szenvedélyeink, mint például a kávé és alkohol fogyasztása, a monitor előtti idő múlatásához „szükséges” nassolni- valók folyamatos rágcsálása, a dohányzás vagy pusztán az elégtelen folyadékbevitelből adódó szájnyálkahártya kiszáradása, mind felelőssé tehetők a kellemetlen leheletünk kialakulásáért. Ezek ellen viszonylag könnyedén tehetünk, ha a fenti szokásainkat – legalább a munkaidő alatt – mérsékeljük, és elegendő folyadékot fogyasztunk. Az igazi (szájszag) problémát nem ezek, hanem a szájban lévő baktériumok okozzák.

Szájszag ellen…

A rossz lehelet legdurvább okozói, a szájüregben megtelepedő baktériumok, amik folyamatosan bontják a fogaink között megrekedt ételmaradékokat, a nyelv felületén lerakódott lepedéket… A jelenséget kétféleképen tudjuk megszüntetni.

  1. Hagyományos eszközökkel végzett fogmosás, a nehezen hozzáférhető helyekhez fogselyem és fogköz tisztító kefe, majd szájvíz. A módszer nem új, és nem is garantálja a 100%-os tisztítást, az pedig egészen biztos, hogy a baktériumokat teljes egészében nem tünteti el, így csak átmenetileg jelenthet megoldást.
  2. Emmi-dent ultrahangos fogkefével történő fogmosás. A módszer (viszonylag) új, de nem annyira, hogy a szkeptikusok ne tudnának megbizonyosodni az eredményességéről. A tények önmagukért beszélnek. Az ultrahangos fogmosás során nem mechanikai dörzsöléssel távolítjuk el a fogakra és fogínyre lerakódott lepedéket. Az ultrahang és az általa – az ultrahangos fogkrémben - generált milliónyi mikrobuborék bejut a fogak közötti legkisebb hézagokba, repedésekbe is. Itt nem csak a lerakódásokat, lepedéket tüntetik el, de hatékonynak bizonyulnak a fent említett baktériumokkal szemben is. És ha nincs bontó baktérium, nincs bomló ételmaradék sem, azaz nincs szájszag!

Természetesen az Emmi-dent ultrahangos fogkefék és fogkrémek sem csodaszerek, így például ha egy gyulladt mandula, lyukas fog, arcüreggyulladás vagy akár a reflux és annak velejárói okolhatók a kellemetlen leheletért, azt orvosi segítséggel lesz kénytelen megoldani. Ugyanakkor, ha Ön a bevezetőben is említett előadóként, vevőszolgálati munkatársként vagy bármilyen más, közvetlen kommunikációt igénylő területen folytatja tevékenységét, gondolja végig, mennyi időt és mennyi fintorgó hallgatót vagy tárgyalópartnert spórolhat meg magának. A friss lehelettel elért sikeres előadásokról és megkötött üzletekről már nem is beszélve!

- jópatikus -

Photo created by freepik - www.freepik.com

Tartalomhoz tartozó címkék: fogápolás - szájhigiénia
blog comments powered by Disqus

Keresés