Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A villamos is aluszik… én meg ébren pislogok, mint karácsonyi ponty a csíkos szatyorban

A villamos is aluszik… én meg ébren pislogok, mint karácsonyi ponty a csíkos szatyorban Napóleon elmélete szerint, egy felnőtt férfinek 6, egy nőnek 7, egy bolondnak pedig 8 óra alvásra van szüksége. Na hiszen! Több pihenéssel a háta mögött, talán neki sem kellett volna „csak oda” jegyet váltania Szent Ilona szigetére.

Húzzuk le a főkapcsolót!

A nem megfelelő mélységű és minőségű alvás olyan, mint elektromos készüléken a standby állapot. Nem bömböl éppen a „realiti só”, de elég ráfeküdni a távirányítóra, és mindjárt feléled egy csatorna. Ha pihenni akarunk, komplett áramtalanítás kell! Természetesen nem arra gondolunk, hogy egy marék altatóval a gyomrunkban térjünk nyugovóra. Mértékkel persze ez is módszer lehet, ha egyszer-egyszer a helyzet/az orvos úgy diktálja. De van ettől hétköznapibb és szervezetünk számára kíméletesebb megoldás is.

Németországi kutatások számokkal igazolták, - nem brit, csak mondom – hogy a rendszeresen kialvatlan szervezet jóval fogékonyabb a kóros testi és lelki elváltozásokra. Aki éjjel nem piheni ki magát, az nappal figyelmetlen, koncentráció képessége csökken, immunrendszere legyengül, jön a depresszió, a vezetés közbeni elalvások miatt bekövetkező közlekedési balesetek, elhízás okozta diabétesz…  A sor szinte végtelen.

Premium Diet Regular +Relax a jópatikus.hu-n

Egész éjjel azon agyaltam, miért nem tudok aludni? Hát ez az!

Ne "agyaljunk"! Lefekvéskor próbáljuk meg kikapcsolni a napi problémákat! Az alvászavar okai szerteágazóak lehetnek. Gyakran a munkahelyi stressz, nem megfelelő táplálkozási szokások, koffein tartalmú italok túlzott/lefekvés előtt történő fogyasztása, elégtelen testmozgás, stb. Ha változtatni szeretnénk a nyugtalan éjszakákon, az ágyban forgolódós alvási periódusokon, gyakran az is elég, ha rendszert viszünk a napi rutinba. (Kisgyermekek esetében például kimondottan jó megoldás, ha nem össze-vissza időpontokban „lövik fel a pizsamát”.) Máskor az is segít, ha rendszeres testmozgással egészítjük ki mindennapjainkat. Ez mondjuk megoldás lehet a 8-10 órában ülőmunkát végzők számára, kevésbé valószínű, hogy segíteni fog az „egyszeri kazánfűtőnek”, aki napi szinten több órát lapátol.

Mindenkinél beválhat – Nyugodt alvás, természetes úton

A pihentető alváshoz sokszor már az is elég, ha megfelelő fekhelyet választunk. Egy kényelmetlen, túl puha/kemény matrac is elég lehet ahhoz, hogy testünk ne tudjon kellőképpen ellazulni. Lefekvés előtt legalább fél-egy órával már lazítsunk, hangolódjunk a pihenésre. Ha fogékonyak vagyunk a meditációs, relaxációs módszerekre, ezek is sokat segíthetnek. Illetve fogyasszunk macskagyökér, komló, citromfű tartalmú készítményeket. Ezek megnyugtatják szervezetünket, és segítenek előkészíteni a pihentető, nyugodt alvást.

- jópatikus -

Photo created by freepik - www.freepik.com

És ezeket olvasta már?

KOCKAHAS ÉS MÍNUSZ 10 KG 2 HÉT ALATT!
 

KITARTÁS ÉS ÖNFEGYELEM A DIÉTÁBAN (IS)
 

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és olvassa elsőként bejegyzéseinket! 

blog comments powered by Disqus

Keresés