Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Minden kezdet nehéz? Fogyókúrában is?

Minden kezdet nehéz? Fogyókúrában is? Nem feltétlenül. Először nézzük meg azt, mi készteti az embereket arra, hogy fogyókúrába kezdjenek? Hiszen évekig jó volt az úgy, ahogy… Egyesek a média, és az ideális testalkatú (?) sztárokhoz való hasonulási vágy miatt, mások egészségügyi okokból, megint mások a közvetlen környezetükből érkező negatív visszajelzések hatására kezdenek bele egy diétába. A kiváltó ok többféle is lehet, így nehéz megmondani, melyik is van túlsúlyban. (Bocsi!)

Diéta a celebek miatt – „Angelina Jolie-ra fogyok, ha bele döglök is!”

Ez egy nagyon rossz hozzáállás. Igazán szerencsés helyzetben kell lennünk ahhoz, hogy a kiszemelt hollywoodi sztár testi és anyagi lehetőségeivel rendelkezzünk, a napi többórás edzésekhez szükséges szabadidőről nem is beszélve. Azt pedig már fel sem merem hozni – na jó, mégis – hogy ezek az idolok gyakran nem a diéta programnak, mint inkább a plasztikai sebészek ügyes szikéinek köszönhetik formás (de minimum vékony) alakjukat. Ne hasonlítsuk magunkat másokhoz, legyen az celeb vagy a tíz évvel fiatalabb szomszédasszony! A változást, így a fogyókúra során végbemenő testkép átalakulást is önmagunkhoz képest kell nézni. Mint azt már sokszor emlegettük, egy egészséges diéta során, a jól megválasztott fogyókúrás készítménnyel, a heti 3 x 40-50 perc mozgással (nem, a busz után futás nem számít) illetve az előírt étkezési rend betartása mellett (nyugi, a gyakorlatban ez nem ilyen bonyolult) heti 0,8-1,2 kg testzsírtól szabadulhatunk meg.

Fogyókúra, amire a diabétesz kényszerít

A 2-es típusú cukorbetegség, más néven a  diabetes mellitus (hogy egy kis tudományt is vigyünk bele) nem örökletes, genetikai hajlamok útján kialakuló betegség. Jellemzően – de nem kizárólag – idősebb korban, a kialakulásához „szükséges” kockázati tényezők (pl elhízás) megléte esetén jelentkezhet. Ha 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizálnak valakit, a gyógyszeres kezelés mellett számos dolgot tehet, ami állapotát pozitív irányba befolyásolja. Ilyen az egészséges táplálkozás, a gyakori testmozgás és a megfelelő testsúly elérése is, amihez rendszerint egy jól összeállított diéta program segít.

Bármi is legyen a kiváltó ok, tartós és viszonylag gyors eredményt kizárólag egészséges fogyókúra program alkalmazásával érhetünk el! Fogadjuk el, hogy szimplán koplalással és kicsivel több mozgással nem, vagy csak nagyon lassan fogunk zsírt égetni. Ugyanakkor ilyen „módszerekkel” garantált lesz a folyamatos éhség érzet, rossz közérzet, stb. Pedig fogyni koplalás nélkül is lehet!

- jópatikus -

Photo created by freepik - www.freepik.com

És ezeket olvasta már?

SZEX KÖZBEN IS ÉG A ZSÍR! – EZ AZTÁN…

„HA NEM ISZTOK, CSAK ESZTEK, KÖVÉREK LESZTEK!”

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és olvassa elsőként bejegyzéseinket! 

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés