Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A levegőfertőtlenítő választás 12 pontja

A levegőfertőtlenítő választás 12 pontja

Hogyan tisztítsuk lakásunk, irodánk levegőjét? A válasz egyértelműnek tűnhet: szerezzünk be egy levegőfertőtlenítő és tisztító berendezést.

Mindenki számára ismert tény, hogy a téli fűtési időszak a szállópor koncentrációt és sok más egyéb nem kívánatos összetevő mennyiségét is intenzíven megemeli a levegőben.

Ezt belélegezve a tüdőnk erőteljes szennyezési terhelést kap, melyet a már kialakult légúti betegségben szenvedőknek sajnos nem kell bemutatni. Mégis hogyan előzhetnénk meg a bajt, vagy tehetnénk élhetőbbé az életterünket egy már kialakult (asztma, allergia, stb..) érzékenység, betegség esetén?

A válasz egyértelműnek tűnhet: szerezzünk be egy levegőfertőtlenítő és tisztító berendezést.
 

 


De milyet? Milyen elvárásokat támasszunk egy légfertőtlenítővel szemben?
 

 1. Energia: Magasak az energiaárak, tehát legyen alacsony a fogyasztása.
   
 2. Fenntartás: Alacsony legyen a fenntartási költsége, olcsó és könnyen beszerezhető legyen a szűrőbetétje.
   
 3. Fertőtlenítés: A szűrőbetét ne legyen baktérium tanya. Ne csak szűrje a levegőt, hanem mérettől függetlenül pusztítsa is el a vírusokat, baktériumokat, gombákat.
   
 4. Tisztítás: Mérettől függetlenül szűrje ki a szennyező anyagokat a levegőből.
   
 5. Szállópor: Csökkentse a levegőben a szállópor koncentrációját.
   
 6. Üzemeltetés: Ne kelljen szakember a szűrőbetét cseréjéhez sem a beüzemeléshez.
   
 7. Környezetbarát: A szűrőbetét ne tartalmazzon semmilyen műanyagot.
   
 8. Zaj: Ne legyen túl hangos.
   
 9. Éjszaka: Rendelkezzen éjszakai üzemmód funkcióval, minden fény aludjon ki rajta ilyenkor, hogy a nyugodt álmot ne zavarja.
   
 10. Hordozható: Akkora legyen, hogy bármelyik helyiségbe hordozni lehessen, ahol éppen tartózkodunk.
   
 11. Illat: Igény esetén illatosítani is lehessen vele.
   
 12. Ár: Ha már ennyi feltételnek megfelel, akkor mondjunk még egy merészet: 100.000 Ft alatti áron megvásárolható legyen.
   

 


Létezik olyan készülék, ami ennyi feltételnek megfelel?
 

A válasz: Igen. Méghozzá itt gyártják Európában, azon belül Németországban. Ahhoz, hogy a levegőfertőtlenítő a fenti feltételeknek megfeleljen, sok-sok kreativitásra volt szükség. A találékonyság meglétét a 8 bejegyzett világszabadalom tökéletesen igazolja is.


Az elvárásainkra a válasz:
emmi®-AIR

 

Nézzük az előbb felsorolt 12 pontunk:
 

 1. Energia: 9 W. Bizony. Nem kW. Csupán 9W a fogyasztása.
   
 2. Fenntartás: Csapvíz. Az emmi®-AIR szűrőbetétje sima csapvíz. Méghozzá ~1,5-2 liter 9 órás működéshez. Ezt azt jelenti, hogy 1m3 víz, napi két csere esetén majdnem 1 évre elegendő. Ilyen olcsó és könnyen beszerezhető a szűrőbetét. Ráadásul naponta kétszer tiszta szűrőbetétet tudok üzembe helyezni.
   
 3. Fertőtlenítés: 3 db UV-C izzó a tartályban lévő levegőt és vizet folyamatosan megvilágítja, így a vírusok, baktériumok, spórák sejtfala roncsolódik, ami életképtelenné teszi őket. Mérettől függetlenül nem csak szűr, de fertőtlenít is.
   
 4. Tisztítás: A forgatott víz a tartályban, párában túltelített és a szoba hőmérsékleténél alacsonyabb hőmérsékletű teret hoz létre, így a helyiség párásítása nélkül képes a készülék kihasználni a víz jótékony légszűrési képességét.
   
 5. Szállópor: Az átforgatott levegőnél ez evidens, hogy megtörténik a víznek köszönhetően, de itt még nincs vége. A készüléken ionizációt is bekapcsolhatunk. Az ionizált levegő a szoba távoli részeibe is eljut, így ott is ki tudja fejteni tisztító hatását. Az ionizált részecskék hozzákapaszkodnak a szállóporhoz, így annak súlyát növelve lehúzzák a szállóport a talajra. A szennyeződés a levegőből a talajra kerül ott is, ahol a készülék már „nem érné el”. Szállópor nélkül pedig a vírusok egyszerűen leesnek a talajra.
   
 6. Üzemeltetés: A felső részét leemelve, az alsó tálból egyszerűen kiöntjük a vizet és frisset töltünk bele.
   
 7. Környezetbarát: A „szűrőbetét” sima csapvíz, így a levegőből kiszűrt szennyezésen kívül semmi más környezeti terhelést nem okozunk. Plusz műanyaggal nem károsítjuk a környezetet.
   
 8. Zaj: Egy kis teljesítményű motor forgatja egyszerre a vizet és a levegőt. A legkisebb fokozaton használva akár még aludni is lehet mellette. Legnagyobb fordulaton is csupán 57 dB.
   
 9. Éjszaka: A készüléknek van éjszakai üzemmódja, és ha bekapcsoljuk, akkor minden (!) jelzőfény, a kijelző is, kialszik. Éppen ezért ilyenkor a víz tisztító funkciója működik csak. De egy szállópor mentes éjszakai alvás rendkívül pihentetően tud hatni.
   
 10. Hordozható: Igen, ezt is teljesíti. Kedves, esztétikus, gömbszerű külsővel. A tartály kiürítése után kényelmesen hordozható.
   
 11. Illat: Az emmi®-AIR nem „csupán” légtisztító, de illatosító és légfrissítő eszközként is alkalmazható, a hozzá kapható légfrissítő folyadékoknak hála, melyek levendula, citrus és zöldtea, illetve gardenia illatban érhetők el.
   
 12. Ár: Hát igen… Legyen 100.000 Ft alatt. Most mondhatnánk, hogy ezt az egy feltételt nem teljesíti… pedig de. Jelenleg kevesebb, mint 70.000 Ft-ért kapható a patikatars.hu oldalon!
   
 13. Meglepetés: Hangulatos LED fényjáték kapcsolható be a készüléken.
   

GARANCIA: A német gyártó 24 hónap garanciát vállal a készülékre, mely Magyarországon a hivatalos forgalmazónál (Patikatárs Kft) érvényesíthető.

Szeretném, ha otthonom levegője tiszta és egészséges lenne:  

Tartalomhoz tartozó címkék: légúti panaszok - inhalátor
blog comments powered by Disqus

Keresés