Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

3 tuti tipp a megfelelő inhalátor kiválasztásához

3 tuti tipp a megfelelő inhalátor kiválasztásához

Egy kisgyermek évente átlagosan 3-5 alkalommal szenved légúti megbetegedésektől. Az allergia és influenza szezon mindig komoly kihívást jelent, a légzési nehézségekkel küszködő betegek és családtagjaik számára.

Visszatérő látogatóink és vásárlóink számára aligha meglepő, és a most először ide látogatók is hamar belátják majd, miért is tekintünk az inhalátorokra úgy, mint a légúti gondok otthoni kezelésének legjobb eszközeire.

Mi is az az inhalátor?

Az inhalátorok olyan – otthonunkban is alkalmazható – orvostechnikai berendezések, melyek különösebb szakértelem nélkül – persze a kezelési útmutatóban leírtak betartásával –, folyékony halmazállapotú gyógyszereket, gyógyhatású vizet (Salvus) stb, szabad szemmel nem látható, belélegezhető inhalátummá alakítják át. Az így létrejött inhalátumot a kezelt személy könnyedén belélegezheti és célzottan a problémás szervekhez juttathatja. Ennek köszönhetően a belélegzett gyógyszerekből kisebb adag is gyorsabban hathat.

Milyen betegségek kezelhetők inhalátorral?

Inhalátor segítségével felső- és alsólégúti panaszok, például megfázás, influenza, allergia, hörghurut, tüdőgyulladás… tünetei kezelhetők.

Milyen szempontok alapján válasszunk inhalátort?

  • Ki fogja használni az inhalátort?

  • Milyen gyakran/hol van szükség az inhalátorra?

  • Mivel/milyen gyógyszerrel szeretné használni az inhalátort?

Pici babák és kisgyermekek esetén a készülék halk működése meghatározó szempont lehet. A zaklatott, beteg baba nem szívesen csinálja végig a kezelést, ha az túlságosan nagy zajjal jár. Szintén „kis betegek” számára fontos, a minél kisebb méretűre porlasztott inhalátum. Ilyen esetekben az ultrahangos inhalátorokat ajánljuk.

Ha a nap folyamán gyakran/több alkalommal is szükség van az inhalálásra/azt nem kizárólag otthon, de munkahelyen, autóban… is el kell végeznünk, akkor egy kisméretű, hordozható kivitelű és hálózati tápellátást nem igénylő inhalátor a jó választás.

Otthoni körülmények között folytatott – ütemezett – kezeléshez kiváló lehet egy nagyobb kapacitású, hálózatról működtethető, többféle szemcsemérettel dolgozó készülék. A nagyobb szemcseméretűre porlasztott cseppek a felső légutakban, míg a kisebb szemcseméretűek az alsó légutakban tapadnak meg.

jópatikus -

További írásaink inhalátor témában:

Ultrahangos inhalátor – Ezért szeretjük!

Inhalátor alkalmazása légúti panaszok esetén

Inhalátorok típusai: a kompresszoros, az ultrahangos és a membrános

Tartalomhoz tartozó címkék: légúti panaszok - inhalátor
blog comments powered by Disqus

Keresés