Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kitartás és önfegyelem diéta alatt (is)

Kitartás és önfegyelem diéta alatt (is)

Amikor egészséges életmódról, alakformáló diétáról, esetleg testépítők szálkásító étrendjéről beszélünk, óhatatlanul beleütközünk olyan kijelentésekbe, mint például „- Kinek van ehhez elég kitartása, ideje, pénze?„  vagy „- Ó, azt én is próbáltam, nem jött be!” Pedig ahogyan azt a Star Wars filmek bölcs Jedi mestere, Yoda is megmondta: - Tedd, vagy ne tedd! De ne próbáld! És valóban, amikor mások fogyókúrás próbálkozásait figyeljük, mi magunk is – kimondva vagy kimondatlanul – sokszor arra a következtetésre jutunk, hogy ez bizony így nem fog menni. De miért is? 

Diéta buktatók, avagy kudarcok okai a fogyókúrában

Mi lehet az ok, amiért a fogyni vágyó hirtelen feladni „kényszerül” életmódváltásra irányuló elképzeléseit?  Talán nem megfelelően választotta ki a fogyókúrához szükséges testmozgást? Nem figyelt oda a bevitt kalória mennyiségekre? Nem tartotta be az előírásokat? Esetleg többször érezte úgy, hogy „ez a csaló nap még belefér”?  Ok számos - valósnak hitt indok pedig számtalan - akad. De egy biztos, bármilyen diétaprogramba kezdünk is bele, kitartás, elszántság és türelem nélkül szinte biztosan kudarcra vagyunk ítélve.

Természetesen mi megértjük azt is, ha a fogyókúra elején kitűzött álomhatár elérése, hétről-hétre egyre inkább lehetetlennek tűnik. De ez gyakran nem a diéta program hibája… Legyünk realisták! Ne akarjunk az első héten félmaratoni távot futni az edzőteremben, és a legkevésbé se várjuk azt testünktől, hogy a hosszú évek „kemény munkájával” összegyűjtött zsírtartalékoktól, majd néhány hét alatt megszabadul. Ezek az elvárások azok, amik a biztos feladáshoz vezetnek.

Fogyókúrás jó tanácsok - így érdemes diétába kezdeni

  • Legyünk realisták! Tűzzünk ki megvalósítható célokat! Ez egyébként nem csak a diéta során, hanem az életben is igaz.
  • Ha szükséges váltsunk nézőpontot! Akár úgy is, hogy ezzel szembemegyünk eddigi életformánkkal, hiszen valószínűleg az vezetett jelenlegi állapotunkhoz!
  • Szánjunk elég időt a fogyókúrás módszerek megismerésére! Könnyű beleugrani a leghangosabb hirdetés kínálta lehetőségbe, de attól, hogy valami már a „csapból is folyik”, még nem biztos, hogy nekünk a legjobbat nyújtja.
  • Kérjük ki olyan szakértők véleményét, akik valóban értenek a témához, és jól válogassuk meg, kinek a szavára hallgatunk! A 21. században már nem lehet opció az „- Egyél káposztalevest egy héten át…” vagy „ - Koplalj vacsora helyett!” tanácsok elfogadása.
  • Ne foglalkozzunk a negatív visszhangokkal, az elhatározás, kitartás és a "küldetés" beteljesítése sem rajtuk, hanem csakis rajtunk múlik.
  • Attól, hogy kudarcok vannak mögöttünk, egyáltalán nem biztos, hogy minden további tervünk bukásra van ítélve. Elhatározás, kitartás, türelem! Ezek birtokában a fogyás is csak egy lesz az elérhető céljaink között.
  • És igen, fogyasszunk olyan minőségi alapanyagokból készülő, ellenőrzött fogyókúrás zsírégető termékeket, mint például a Premium Diet speciális táplálékkiegészítői!  ;)

- jópatikus -

Photo created by freepik - www.freepik.com

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés