Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fogyókúra túlkapások – hihetetlen diéta hóbortok 1.

Fogyókúra túlkapások – hihetetlen diéta hóbortok 1. A fogyni vágyó gondolataira gyakran annyira rátelepszik a kitűzött cél elérésének vágya, hogy észre sem veszi, a követni kívánt diéta módszer akkora ordas nagy marhaság, amit józan ésszel átgondolva, ő maga is tudná, hogy nem lenne szabad kipróbálni. De mi van, ha épp elfogyott a józan ész?

Fogyókúra hashajtóval - hatékony, de ára van

Egy korábbi bejegyzésünkben már említettük, a 20. század elején ténykedő Bile Beans nevű, amerikai gyógyszergyártó cég fogyókúrás hashajtóját, ami nagy népszerűségnek örvendett a diéta programokat nehezen tűrő, de fogyni vágyó nagyérdemű körében. A hashajtós módszer hébe-hóba azóta is feltűnik az interneten, és a gyorsan elérhető lapos has ígéretével kecsegtet bennünket. És igen, az így felgyorsított anyagcsere, valóban hozzájárulhat az optikai fogyáshoz, hiszen az üres has körfogata egyértelműen és talán látványosan kisebb lesz. Ugyanakkor a módszert magasztaló diéta guruk arról nem, vagy csak apró betűkkel tesznek említést, hogy a hashajtók mértéktelen szedése a folyamatos hasmenéstől, a zsigeri görcsökön át, akár a véres székletig, vagy az aranyér problémákig, számtalan bajt zúdíthatnak az ilyen fogyókúra módszert választó nyakába. Amennyiben anyagcserénk gyorsítása a cél, fogyasszunk rostban gazdag ételeket és táplálék kiegészítőket (pl: Premium Goodcare Fibre) , illetve növeljük a mozgással, sprorttal töltött órák számát.

Nem megy a diéta, jöjjön a fűző

Igen, a fűző.  A francia kosztümös filmeket idéző, Madame de Pompadour ruhatárába illő „kínzóeszközt” a mai napig előszeretettel használják egyes országokban. A fűző használatával elért karcsú derék nem egy hatásos fogyókúra által elért eredmény, hiszen a kiegészítő levétele után a használó teste – elvben - visszanyeri eredeti formáját. Elvben, mert a túl gyakori, és mértéket nem ismerő fűző használat akár maradandó szervi elváltozásokhoz, légzésszervi és keringési problémákhoz is vezethet.

Karcsúsodjunk fűzővel? - jópatikus.hu

Galandféreg – fogyókúra

A végére hagytuk az igazi „csemegét”, a galandféreg – fogyókúrát. Talán ez lehet a valaha kitalált legundorítóbb, és legdurvább fogyókúra módszer. Az eljárás lényege, hogy a kis féreg petéket a fogyni vágyó lenyeli, majd az azokból kikelő férgek, a tápcsatornába bebútorozva éldegélnek, és jó étvággyal elfogyasztják a gazdatestbe jutó táplálék egy részét. Hogy hol itt a probléma, azt talán nem is kell részleteznünk. Egy kifejlett galandféreg akár több méter hosszú is lehet, és bizony, aligha éldegél magányosan. Az ilyen „kis” élősködők a teljes testfelületükön keresztül képesek felszívni a tápanyagot. És az eredmény? A gazdatest valóban jelentős súlycsökkenésen megy keresztül, de ez nem egy hatékony fogyókúra eredménye, inkább a féreg mérhetetlen étvágya által, válogatás nélkül elfogyasztott tápanyagok hiányának tudható be. Az elégedett (???) felhasználó, a féreg diéta végeztével aztán szabadulna a lakóktól, de ez egyáltalán nem egyszerű. Féreghajtó gyógyszerek, orvosi felügyelet, és megannyi kellemetlenség várja azt, aki súlyfölöslegétől ilyen fogyókúra módszerrel kívánna megszabadulni.

Valódi diéta, valódi zsírégetés

Az emberi lelemény tárháza kimeríthetetlen, ha fogyókúra programokról, villám diéta módszerekről, vagy helyi zsírégetésről van szó. És úgy tűnik, a hóbortos, sőt néha már visszataszító és egészségtelen eljárások sem rettentik el a fogyni vágyókat. Mi azonban nem a fentiekhez hasonló, bizarr eljárások mellett tesszük le a voksot, inkább figyelmébe ajánljuk Premium Diet fogyókúra programunkat, ami nem csak finom, de egészséges és hatékony táplálék kiegészítőivel hozzájárulhat az ideális testsúly eléréséhez.

- jópatikus -

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés