Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kockahas és mínusz 10 kg 2 hét alatt!

Kockahas és mínusz 10 kg 2 hét alatt!

Na peeersze. Ha nem tartanék a jól nevelt olvasó – és Google bácsi – rosszalló pillantásaitól, azt mondanám, ez egy bullshit! Mivel azonban tartok, maradjunk szimplán a hülyeség jelzőnél! Egy jól összerakott, hatásos fogyókúra program nem atomfizika, ugyanakkor nem árt tisztában lenni néhány – módszertől független – aranyszabállyal!

Fogyókúrát kezdeni csak átgondoltan szabad

Nem hihetjük azt, hogy ha este hat után már nem eszünk, vagy heti kétszer kocogni járunk, az jelentős hatással lesz, a hosszú évek alatt felszedett zsírpárnáinkra! Ugyanez mondható el a „- Nem reggelizem, majd délelőtt bekapok valamit a munkahelyen!” ötletekről is. Sőt, utóbbi inkább ront a helyzetünkön. Ha diétába kezdünk, tartanunk kell a tápanyag beviteli „menetrendet” és meg kell tanítani a testünknek, hogy:

  1. Lesz tápanyag utánpótlás, nem kell minden el nem égetett kalóriát félretenni!
  2. A zsírszövetekben már elraktározott „tartalékot” használja fel!
  3. Ne az izomszövetek bontásával akarjon energiához jutni!
  4. Diéta után, ne kezdjen ismét tartalékolni, a jojó maximum a Neoton szerint menő ;)

Vegyük ezt sorra!

Testünk onnan tudja, hogy „lesz utánpótlás”, mert minden nap, adott időközönként megtörténik a szükséges tápanyag bevitel. Ez egy „átlag halandó” esetében reggeli – ebéd - vacsora. (Erre még visszatérünk!) Vannak persze ettől eltérő esetek, mint pl testépítők, küzdősportok művelői, fegyveres erők tagjai, stb, akik a megnövekedett fizikai igénybevétel miatt, napi háromszori étkezéssel folyamatosan súlyt/erőt veszítenének, holott pont az ellenkező lenne a céljuk. Az ő esetükben speciális étrenddel, és megfelelő táplálék kiegészítőkkel biztosítják az elegendő fehérje és ásványi anyag bevitelt.

Zsírégetés ON – Mitől ég a zsír?

Amikor a szervezetünknek energiára van szüksége, előbb nyúl izmainkhoz, és csak később kezdi elégetni a tartalékraktárnak szánt zsírszöveteket. Miért? Mert izmot bontani sokkal könnyebben tud, mint zsírt. Ráadásul a ki nem használt, fölösleges izmokat fenntartani is nagy meló, így az „amit nem használunk, azt nem tartjuk fenn” elv mentén haladva, nem evés / nem mozgás esetén az izomszövetek kínálják az energia felszabadítás könnyebb útját. Úgy fogyni tehát, hogy a súlyveszés zsírból, ne pedig izomból történjen, nem is olyan egyszerű. Ehhez biztosítani kell izmaink számára a folyamatos fehérje utánpótlást, méghozzá olyan fehérjék/aminosavak bevitelével, amelyek gyorsan és minél kevesebb veszteséggel tudnak beépülni szervezetünkbe! Megtehetjük ezt dietetikus segítségével, a megfelelően összeválogatott ételek és italok fogyasztásával, az elfogyasztott makrotápanyagok és kalóriák számolgatásával, vagy… (Igen, ez itt a reklám helye!) olyan speciális tápszerek, táplálék kiegészítők, mint például a Premium Diet fogyókúra program, étrendünkbe való beépítésével, amelyek kiválthatják a napi háromszori étkezés bizonyos elemeit. (A program fő szakaszában, a reggeli és vacsora kérdése megoldódott, ekkor a fogyókúra programban résztvevő csak Premium termékeket fogyaszt.) Ezzel nem csak a zsírbontás kezdődik el, de az alatta megbúvó izmok is megmaradnak. Sőt, ha az eredményes fogyókúrához elengedhetetlen mozgásformának a súlyzós edzést választjuk, a magas fehérjetartalmú Premium Diet termékekkel az izomtömeg növelése is jó úton halad.

Fogyókúra pipa, bűnözzünk egy kicsit!

Na ne! Ez így nem fog menni. Attól, hogy elérjük a kitűzött célt, és letudtunk egy hatékony fogyókúrát, még nem kell, nem szabad elvetni a sulykot! A jojó effektus is tipikusan a fogyókúrával próbálkozók (lásd: Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!) legnagyobb ellensége. Keserves fogyás után jön a gyors visszahízás, majd újra fogyás, megint hízás. Ezt csakis önfegyelem és életmódváltás útján hagyhatjuk magunk mögött… A dohányzásról sem 2 hétre szokik le az ember ;)

- jópatikus -

Photo created by freepik - www.freepik.com

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés