Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fejben dől el - Fogkefefej választás okosan

Fejben dől el - Fogkefefej választás okosan

Elektromos fogkefénkhez – legyen az bármelyik gyártó terméke – időről időre pótfejet kell vásárolnunk. A fogkefefej cseréjét minimum 3 havonta ajánlott elvégezni, még akkor is, ha ránézésre az éppen használatban lévő sörték teljesen rendben vannak!

Közös lónak… Ne használjunk közösen egy fogkefefejet

Takarékossági okokból, az egy háztartásban élők gyakran egy elektromos fogkefét vásárolnak, mert amíg a hagyományos – manuális – fogkefék esetén természetes, hogy mindenkinek saját eszköz áll rendelkezésére addig a jóval magasabb árú (de annyival többet nyújtó) elektromos, szónikus és ultrahangos fogkefék esetén már sokat tudunk spórolni, ha 2-3 személy ugyanazt a készüléket használja. Az más kérdés, hogy ezzel a megoldással tovább nyújtjuk reggelenként a fürdőszobai sorban állást, de ha belefér… Viszont akár egy, akár több elektromos fogkefével rendelkezünk, a fogkefefejek közös használata – higiéniai okokból – határozottan ellenjavallt, még igen közeli hozzátartozók és családtagok esetén is. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb gyártó külön-külön forgalmaz fogkefefejet gyerekeknek, felnőtteknek vagy akár fogszabályzót viselőknek.
 

Fogmosás elektromos fogkefével - a jó fogkefefej fontossága - jopatikus

Olcsó húsnak… Ne a fogkefén spóroljunk

Sokszor találkozunk olyan véleményekkel, miszerint mindegy milyen fogkrémet, vagy fogkefék használunk, mert ugyanazt a hatást érhetjük el egy „olcsóbb” fogtisztító eszközzel is, a lényeg a rendszerességen és az alaposságon van. Tény, hogy egy manuális fogkefe és hozzá bármilyen fogkrém jobb, mintha semmilyen eszközt sem használnánk. (A népi eljárásokat, és netes újításokat most inkább hagyjuk!) Viszont az is egyszerűen belátható, hogy egy nagyobb rezgésszámmal működő, ezáltal több tisztító mozgást végző fogkefével, ugyanannyi idő alatt, jóval komolyabb eredményeket érhetünk el. Ha ezt belátjuk, egyételmű, hogy egy elektromos fogkefe jobban tisztít, mint manuális elődei. Ezen a logikai úton tovább haladva, az is egyértelmű, hogy egy elektromos fogkeféhez képest, a szónikus fogkefék egy újabb fejlődési szintet jelentenek, és jelenleg a sor legelején, vagy ha úgy tetszik az evolúció csúcsán az ultrahangos fogkefék állnak. (A hagyományos, szónikus és ultrahangos fogkefékről bővebben itt olvashat.)
 

Fogmosás elektromos fogkefével - a jó fogkefefej fontossága - jopatikus

Fogászati kezelés vagy minőségi fogápolás

Ha Ön is az elektromos fogkefék árait magasnak tartó érdeklődők táborát szélesíti, gondoljon csak bele, mennyibe kerül jelenleg egy – nem túl bonyolult – fogászati kezelés!? Az összetettebb, több alkalmat igénylő eljárásokról (gyökértömés, korona felhelyezés, implantátum…) nem is beszélve. Egy jól megválasztott fogkefe sokszorosan megtérül, hiszen családon belül akár többen is használhatnak egy készüléket (nem fogkefefejet), és habár a rendszeres fogorvosi ellenőrzést így sem ajánlott kihagyni, az időszakos kontrol jóval pénztárca-barátabb lesz, mint az elhanyagolt fogak helyreállítása. A jó fogkefe – és fogkefefej – választással tehát, megkímélhetjük magunkat és szeretteinket a fogorvosi székben szerezhető „kellemes élményektől”, az egészséges rágás, a ragyogó mosoly, és a friss lehelet okozta örömöt pedig még nem is említettük.

- jópatikus -

Tartalomhoz tartozó címkék: fogápolás - szájhigiénia
blog comments powered by Disqus

Keresés