Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

emmi-pet 2.0 – a Technology Award díjas kutya fogkefe

emmi-pet 2.0 – a Technology Award díjas kutya fogkefe

Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor? Na neee! De kedvenc kutyá(in)knak egy jó fogkefe? Az már igen!

A felelős állattartás egyik alapja, hogy minden körülmények között gondoskodunk, a házi kedvencnek választott állat egészséges testi-lelki fejlődéséről. Ez messze túlmutat azon, hogy ellátjuk elegendő enni és innivalóval! Legalább ennyire hozzátartozik a megfelelő védőoltások biztosítása, kint (is) tartott állatok esetén (pl kinti-benti cica) az esetleges paraziták (kullancs, bolha…) rendszeres ellenőrzése eltávolítása, stb. Vagy éppen az állat szőrzetének, fogazatának gondozása, tisztán tartása. Utóbbiak nem csak – vagy elsősorban nem – esztétikai szempontból fontosak, hiszen amíg az állat gondozatlan szőrzetében fertőzések vagy paraziták, esetleg irritációt okozó növényi maradványok ragadhatnak (pl sétáltatás után, magvak, tövisek…) addig az elhanyagolt fogazat akár folyamatos szenvedést is okozhat az állatnak, és legrosszabb esetben a táplálkozását is befolyásolhatja.

Kullancs ellen csepp és nyakörv, fogkő ellen kutya fogkefe

Az egyszerűség kedvéért maradjunk a kutyusok gondozásánál, de az itt leírtak éppúgy vonatkozhatnak akár cicákra is… Ha kullancsok és bolhák elleni védekezésről van szó, mindenki számára természetes, hogy bolhanyakörvet vagy kullancsriasztót, esetleg – ha már sikerült megfertőződni – kullancskiszedőt vagy bolhaírtót kell alkalmazni. Ha viszont a házikedvenc fogazatának gondozásáról, tisztításáról beszélünk, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a rágókák, rágóbotok és más „rágycsálni valók” nem feltétlenül érik el a kellő hatást. A kutya fogainka felszínén megmaradó lepedék előbb-utóbb (sajnos általában előbb) megkövesedik. A kialakult fogkövet eltávolítani pedig már nem is olyan egyszerű. Ilyenkor jöhet az állatorvosi fogkőleszedés, ami altatásban történik. Az ilyen altatás megvisel minden állatot, és minél idősebb a kutya, annál nagyobb a rizikófaktor is. De van más lehetőség…

Ultrahangos kutya fogkefe emmi-pet 2.0

Az ultrahangos működésű emmi-pet fogkefék, 96 millió rezgés/perces (ultrahang-impulzus) teljesítményükkel egy minden korábbitól eltérő fogtisztítási eljárást jelentenek. Nincs szükség altatásra. Megfelelő szoktatás után, az állat minden kényszer nélkül csinálhatja végig a kezelést, ami egy alapos fogmosást jelent. Az emmi-pet kutya fogkefék  a legújabb ultrahang technológiát használják, és a szájüreg olyan pontjain is érvényesíti hatását, ahol a klasszikus fogkefék feje nem érhet el. Az ultrahang hullámok behatolnak a fogak közti legkisebb résekbe, mechanikus nyomás nélkül, hatékonyan tisztítják a fogakat, fogközöket, réseket és fogínytasakokat.

Ultrahangos fogápolás kutyáknak és cicáknak

Egy termék esetében a legnagyobb elismerés mindig az, ha a vásárlók pozitív visszajelzésekkel élnek. Ez az emmi-pet fogkefék esetén sincs másként, és a magánszemélyek mellett, egyre több kutyakozmetika választja ultrahangos termékeinket. Ezzel együtt persze az is a technológia mellett szól, hogy évről-évre egyre több nemzetközi elismerést kap:

Az emmi®-pet ultrahangos kutyafogkefék 2019-ben elnyerték a Global Health & Pharma által alapított Technology Award díjat! 

Osztrák Állattenyésztési és Állatjóléti Központ igazolása

Tartalomhoz tartozó címkék: fogápolás - szájhigiénia
blog comments powered by Disqus

Keresés