Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Elektromos fogkefe gyerekeknek

Elektromos fogkefe gyerekeknek

Szülőként gyakran esünk abba a hibába, hogy amikor gyermekeink számára keresünk elektromos fogkefét, a külcsín alapján választunk. Aztán utólag szembesülünk vele, hogy sem a Jégvarázs lányai, sem Miki Egér, de még maga Pókember sem képes megvédeni gyermekünk fogait a különféle ártalmaktól.

Elektromos gyerek fogkefe vásárlási szempontjai

Általában milyen szempontok vezérelnek minket szülőket, a fent említett külsőségeken túl? Legyen a gyerek számára vásárolt elektromos fogkefe hatékony, tisztítson alaposan, és bírja sokáig az akkumulátor. Ezen kritériumok nagy részének bizonyára meg is felel szinte minden olyan készülék, aminek csomagolásán ott feszít egy valamire való mesehős. Ugyanakkor lássuk be, lehet az a fogkefe bármilyen csilli-villi, a gyermek kezdeti rajongása (ha lesz ilyen egyáltalán) hamar elkopik, és a „már megint fogmosás” érzés lopja vissza magát a kicsik szívébe.

 

Mi hát a lényeges egy elektromos fogkefénél?

Akár gyermek, akár felnőtt (vagy külön-külön fejjel mindkettő) használja a megvásárolt készüléket, a legfontosabb paraméter nem a külső kell, hogy legyen. A leginkább meghatározó szempont, a rezgésszám, azaz az egy perc alatt mérhető fejmozgás/rezgés száma. Egy alacsony amplitúdóval működő készülék alkalmazásával, többet ártunk, mint használunk. Egy ilyen elektromos fogkefével kevésbé hatékonyan tudja gyermekünk megtisztítani fogait, mintha egy klasszikus, kézi fogkefét használna. Fontos tehát, hogy a látványos csomagolások méregetése közben, a készülékek percenként leadott rezgésszámát is összehasonlítsuk. Szintén fontos szempont a fogkefefej mérete és annak kialakítása is. Egy túlságosan nagy (vagy magas) fogkefefejjel gyermekünk nem, vagy csak körülményesen éri el a hátsó fogait. Az ily módon megkeserített fogmosás csak újabb adalékként szolgál a tevékenység elnagyolásához, hanyagolásához vezető úton.

 

Elektromos fogkefe gyerekeknek - jopatikus.hu

 

A legjobb elektromos fogkefe sem dolgozik helyettünk

Több olyan esettel is találkoztunk már, amikor a fogmosás alatt a gyermek (na meg esetenként a felnőttek is) elnagyolja a fogmosást. Attól, hogy egy fogkefe nem manuális, hanem elektromos, még nem magától dolgozik. Fontos, hogy a megfelelő szögben, irányban és főleg ideig használja gyermekünk a fogkeféjét. A „kicsit itt, kicsit ott… csak a kirakat legyen megsikálva… a többit meg majd legközelebb” módszer hátrányait nem kell magyaráznunk.

Nem mindig az olcsóbb fogkefe a jobb fogkefe

Sőt! Egy jobb minőségű elektromos fogkefe megvásárlása ma már nem feltétlenül jelent luxus kiadást. Egy ultrahangos készülék árából, jobb esetben 2 felnőttkori fogászati kezelés (tömés) fedezhető. Így könnyen belátható, hogy érdemes időben lépnünk, és kis beruházással olyan elektromos fogkefét vásárolnunk gyermekünk számára, ami biztos védelmet jelent fogainak. Ezzel pénzt és időt spórolunk neki a későbbiekre, a fogorvosi székben töltött „kellemes pillanatokról” nem is beszélve.

 

- jópatikus -

Photo created by freepik - www.freepik.com

Tartalomhoz tartozó címkék: fogápolás - szájhigiénia
blog comments powered by Disqus

Keresés