Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A diéta ősszel sem állhat le, sőt!

A diéta ősszel sem állhat le, sőt! A nyári forma télen készül! – halljuk gyakran. És tényleg. Nem elég, a húsvéti nyuszitól diétás csokitojást kérni. Ha már tavasszal villantani szeretnénk, most kell elkezdeni a fogyókúrát!

Összeszedtük 5 olyan diétás ételt, ami ősszel is elérhető, természetes „fogyasztószerként” funkcionál, és segíthet a tavaszi álom-alak elérésében. Önmagában ezek fogyasztása persze kevés lesz, de kiinduló pontként megteszi, és az alma, szőlő vagy dió majszolásával mindenképp közelebb kerülhetünk egy egészségesebb életformához.

Alma diéta – fogyás a pektinekkel

Az alma, mint a fogyókúrás csodagyümölcsök szent Grálja, egész évben elérhető, de ha igazán frisset szeretnénk, az ősz lesz a nyerő évszak. Minden almafajta pektinben és antioxidánsban gazdag, és amíg utóbbi nem igazán a fogyókúránk szempontjából fontos, addig a pektinek felgyorsítják az anyagcserét és nyugtatják a zsigeri szerveinket is. Nagyanyáink gyakran mondták: - Ha éhes vagy, egyél meg egy almát! És ez nem véletlen. Az alma fogyasztásával szinten tarthatjuk vércukorszintünket is, ami segít elkerülni a hirtelen ránk törő éhségérzetet, és a diéta alatt gyakran jelentkező hangulatingadozást is.

Diéta dióval – fogyjunk Omega-3 -mal

A diófélék jelentős mennyiségben tartalmaznak Omega-3-at. És ki ne hallott volna az Omega-3 zsírsavról és annak hihetetlenül jótékony hatásairól? Elég a bevásárló központ „tejes során” végig mennünk, és minden második margarinon, vajkrémen… ott virít az OMEGA-3 felirat. És a tv reklámokból régen tudjuk, hogy az nekünk milyen jó. Miért is?

  • A kismamáknak segíti az egészséges magzati fejlődésében, és csökkenti a koraszülés esélyét.
  • Kisbabák esetében, segít a megfelelő látásélesség és szellemi fejlődés kialakulásában. Apukáknál (na jó, mindenki másnál is) pedig csökkentik az érelmeszesedés esélyét, csökkenti a vér koleszterinszintjét, és a szívinfarktus kialakulásának kockázata is.
  • Szintén komoly szerepük van a zsírok szállításában, a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében.
  • Végezetül pedig az immunrendszerre kifejtett jótékony hatásuk is ismert.

Na de vissza a dió diéta kérdéskörére! Csonthéjas barátunk az Omega-3 mellett B-vitaminban és magnéziumban is bővelkedik, amelyek természetes módon járulnak hozzá testünk zsíranyagcsere folyamataihoz. Salaktalanító hatása miatt pedig az emésztési folyamatokat is megkönnyíti.

Fahéj-méz diéta – édes kényeztetés

A fahéj közismert anagycsere gyorsító és emésztés serkentő hatásáról. Fogyasztásával stimuláljuk a vese- és májműködésünket, segítjük a gyomor emésztő tevékenységét, illetve fertőtlenít és méregtelenít is. És ott a pont! Van vágyfokozó hatásai is, de az itt most nem szempont. Vagy mégis? A szex a legjobb zsírégető című, korábbi írásunkból kiderül.

Na most a fentiekhez vegyük hozzá, hogy B-, C- és K-vitamint tartalmazó, és bizonyítottan immunerősítő mézet, ami mértékkel fogyasztva hozzájárulhat a fogyókúránkhoz! Figyelem! A méz glikémiás indexe közel azonos a cukoréval, szóval csak óvatosan, mielőtt a fogyókúra hízókúrába csapna át!

Szőlő diéta – Nem, a bor nem játszik!

Az őszi gyümölcsök közül nem hiányozhat a szőlő sem. Gyümölcssavtartalmának hála, segíti emésztésünket, rostanyag tartalma pedig az anyagcsere folyamatokhoz járul hozzá. E mellett a vese, máj és gyomor működésünket is jótékonyan befolyásolja.

Ősszel is fogyasszunk tehát szezonális terméseket és gyümölcsöket, de ha valóban a fogyókúra a cél, ne feledkezzünk meg a megfelelő és rendszeres mozgás fontosságáról sem…

 

- jópatikus -

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés