Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Diéta koronavírus idején - mire jó (?) a karantén

Diéta koronavírus idején - mire jó (?) a karantén

Az új típusú koronavírus megjelenése, olyan - eddig soha nem tapasztalt - helyzet elé állított bennünket, ami mindenkiből más és más reakciót válthat ki. Egyre több olyan internetes mém, vicces (vagy annak szánt) bejegyzés lát napvilágot, ahol a koronavírus lecsengése, és a házi karantén elhagyása utáni állapotokat prognosztizálják.

6 hónap = 30 kiló?

A koronavírus járvány, távol-keleti és nyugat európai mutatóit alapul véve,  - optimista becslések szerint is - azt feltételezhetjük, hogy a járvány hazánkban is kitart legalább a nyár végéig.  Rosszabb esetben pedig akár őszig. Ez egyben azt is jelenti, hogy elmarad(hat)nak a vízparti nyaralások, a közösségi programok is, ami sokakat arra ösztönözhet, hogy abba hagyják - vagy el se kezdjék - megtervezett diétájukat. "Minek strapáljam magam, úgysem találkozom senkivel a nyáron?" Vagy: "Fogyókúra és önmegtartóztatás? Inkább ülök a tv előtt és rágcsálok valamit."  

A fenti véleményekkel több szempontból sem érthetünk egyet. Először is: Néhány hónap múlva, ismét utcára fogunk lépni, emberekkel fogunk találkozni. Mi döntjük el, hogy az önkéntes karantén alatt plusz vagy mínusz előjel kerüljön azok elé a bizonyos kilók el elé? Mi döntjük el, hízunk vagy fogyunk otthoni ténykedésünk során. Tudjuk jól, hogy az edzőtermek ideiglenes bezárása, vagy a csoportos fitnesz programok szüneteltetése azoknak is gondot jelenthetnek, akik mindennapjaik részeként tekintenek a rendszeres mozgásra,  és azoknak sem könnyíti meg a helyzetét, akik az "Isten bizony idén lefogyok..." fogadalmukat szerették volna betartani. Otthon, egyedül, ösztönző sorstársak vagy személyi edző nélkül, napi szinten letudni a penzumot valóban nem egyszerű. Sokkal könnyebb a hívogató kanapé kényelmét választani, na és ha már úgyis a tv előtt ülünk, miért ne nyissunk ki egy zacskó chips-et? Csak ma... Meg ma... Na jó ez lesz az utolsó... A napok és hetek telnek, a kilók pedig nem mennek, hanem jönnek. Egyre többen. Így a jól eltervezett tavaszi fogyókúrából tavaszi hízókúra lesz.

 

Fogyás otthon, Premium Diet segítségével

Persze, persze, ez itt a reklám helye!  Egy kicsit talán valóban, de ez sem véletlen. Azt hiszem, azzal minden diéta vagy fogyókúra témával, valaha is komolyabban foglalkozó egyet ért, hogy a tavaszi diéta egyik legnagyobb veszélye elsősorban a nem megfelelő tápanyagbevitel és a szervezet ilyen módon történő legyengülése lehet. Úgy fogyni, hogy közben nem - vagy nem eleget - eszünk, (majdnem) mindenkinek megy. Az egészségügyi rendellenességek miatt - pl diabétesz, pajzsmirigy problémák stb miatt túlsúllyal küzdőktől itt elnézést kérünk! ) Szóval koplalással fogyni lehet, de nem egészséges. Főleg nem ilyenkor.  Egy koronavírustól mentes, "sima" influenza járványos időszakban sem szerencsés, ha a léböjt miatt kiürült vitamin háztartásunk találkozik a vírusfertőzéssel. Ilyenkor kerülnek képbe azok a diétás eljárások és termékek, amelyek valóban tartalmaznak minden olyan nélkülözhetetlen ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint, ami a szervezet normál működéséhez, és a védelmi mechanizmusok fenntartásához elengedhetetlenek. Esetünkben ez a Premium Diet.

 

Premium Diet - Hatékony diéta koplalás nélkül

 

A több ízben kapható Premium Diet Regular termékeket, az optimális testsúly csökkentés eléréséhez állították össze.  A Pemium diéta program betartását, és az Ön egészségét feltételezve, átlagosan heti 0,8-1,2 kg testzsírtól szabadulhat meg. Számoljunk! Ha feltételezzük, hogy koronavírus miatt 5 hónapig kényszerülünk önkéntes karanténba vonulni, és ez idő alatt a Premium diéta programot folytatunk, úgy legalább 20-25 kg testzsírtól szabadulhatunk meg, így, hogy közben nem ürítjük ki a fent említett vitamin háztartásunkat sem.  És ha már háztartás...

 

A diétával spórolunk is

Természetesen most sem arra gondolunk, hogy ha nem vásárolunk élelmiszert, a koplalás segít a fogyásban. A megtakarítás ott jelentkezik, hogy a Premium diéta során, a fogyókúrázó naponta mindössze egy alkalommal fogyaszt vegyes étrendnek megfelelő ételt. Ez javaslatunk szerint legyen (ha lehet) az ebéd (de semmi esetre sem a vacsora)!  A másik két főétkezés során (a diéta program 3. napjától) Premium Diet Regular a menü. Egy elkészített adag átlagosan 500-800 forintba kerül . Ami természetesen  levonható a "kosztpénzből".

Koronavírus ide... karantén oda... nem érdemes elhanyagolnunk a folyamatban lévő vagy éppen megkezdésre váró fogyókúrát, hiszen az majd csak utólag fogja bebizonyítani, hogy mennyire megérte!

 

- jópatikus -

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés