Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Conor McGregor függősége gyógymódra talált

Conor McGregor függősége gyógymódra talált

Az ír származású MMA harcos, Conor McGregor komoly függőségtől szenved. Nem, nem drogok vagy alkohol jelenti a problémát. Az UFC pehely- és könnyűsúlyú bajnoka, saját bevallása szerint cukorfüggőségtől szenved.

Diéta program, ami megoldja (?) a helyzetet

Bárki számára – akár szellemi vagy fizikai munkát végző személy – komoly problémát jelent, ha nem tud megálljt parancsolni a bűnös élvezeteknek. Legyen szó bármilyen függőség kialakulásáról (drog, alkohol, evési kényszer…) a mielőbbi és következetes „elvonó kúra”, elkerülhetetlen. Ellenkező esetben jönnek a gyakran súlyos és visszafordíthatatlan következmények! Az addikció jellegétől függően, hol gyógyszeres kezelésre, hol egy hatékony fogyókúra programra, hol pedig szimplán erős akaratra és önkontrollra vagy ezek ötvözetére van szükség.
 

Conor McGregor függősége gyógymódra talált - jópatikus


Természetesen McGregor cukorfüggősége első ránézésre nem tartozik a súlyos kényszerbetegségek közé, hiszen emberek milliói fogyasztanak cukrot mérték és kontroll nélkül, nap mint nap. De! Sokan láttunk már bokszolók, ketrecharcosok… ténykedéséről készített filmeket. Szinte kivétel nélkül, minden történetben megmutatják a nagy megmérettetések előtti mérlegeléseket, amire a vért és verejtéket (főleg verejtéket) nem sajnáló sportoló heteken, hónapokon át készül. Ez a felkészülés sokkal több, mint egy egyszerű fogyókúra, vagy a minden strandszezon előtt megfogadott (és sokszor CSAK megkezdett) villám diéta program. Ebben a felkészülési programban minden gramm számít, és ebbe már igencsak bele tud kavarni a mértéktelen cukorfogyasztás...
 

Ez engem nem érint, még csak diétázni sem szoktam!

Hogy nem érinti? Biztos ez? Ha nem egy Conor McGregorról, hanem egy átlagemberről beszélünk, a probléma súlyossága talán még nagyobb, hiszen míg egy MMA harcos fokozott fizikai igénybevételnek teszi ki a szervezetét – és ezzel jóval nagyobb kalóriamennyiséget éget el – addig az „egyszeri ember” csak punnyad a monitor vagy TV előtt, és a folyamatos cukorbevitellel a garantált elhízás mellett, akár a 2-es típusú cukorbetegség (diabétesz mellitusz) kialakulását is kockáztatja. A tanulság bárkire nézve az, hogy akár fogyókúrázik, akár nem, a napi szinten történő cukorfogyasztást erősen ajánlott testmozgással ellensúlyozni! De térjünk vissza McGregorra…
 

Conor McGregor függősége gyógymódra talált - jópatikus


A titkok, ami akár fogyni is segít

A Mystic Mac néven is emlegetett pofongép George Lockhart-ot, az MMA körökben jól ismert és sokat emlegetett, dietetikust és táplálkozástudományi szakembert hívta segítségül. Lokhart azt ajánlotta páciensének, hogy amikor rátör a cukorfogyasztás iránti vágy, keverjen el egy kanál fahéjat egy pohár vízben, és ezt fogyassza cukor helyett.

Lockhart szerint (!) a fahéjaz vízzel sikerülhet leküzdeni a cukorfüggőséget, mivel segít szabályozni és alacsonyan tartani az inzulin szintet, ami azt eredményezheti, hogy McGregor kevésbé kívánja majd az cukrot. Esetleg mást kíván majd a sok fahéjtól, de ez egy másik történet.
 

Premium Diet diéta program - jópatikus


Sugar, ah honey honey 

Hogy mi a végkövetkeztetés? A mértékletesség. Természetesen mi sem hisszük, hogy a fehér cukor teljes elhagyása lenne a megoldás az emberiség minden elhízásos vagy diabétesz problémájára. Számos kutatás igazolt azt is, hogy az édesítőszerek legalább annyit ártanak, mint amennyit használnak. De ha tudatosan élünk, odafigyelünk a bevitt mennyiségekre, lehetőség szerint a cukrot alternatív megoldásokkal (például mézzel) váltjuk ki, diéta ide vagy oda, nem csak az ideális testsúlyunkat, de egészségünket is sokkal eredményesebben tudjuk megóvni.

 

*A cikkben leírtak kizárólag a szerző(k) véleményét tükrözik, és nem tekinthetők orvosi javaslatnak! Bármilyen diéta program lefolytatásába csak saját felelősségére, szükség esetén előzetes orvosi konzultációt követően kezdjen bele!

- jópatikus -

 

 

És ezeket olvasta már?

Tartalomhoz tartozó címkék: egészség - életmód
blog comments powered by Disqus

Keresés