Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szex a legjobb zsírégető? – Ez aztán…

Szex a legjobb zsírégető? – Ez aztán… A minap olvastam egy tanulmány-féleséget, ami a szexuális együttlét és az elégetett kalóriák közötti összefüggéseket elemezgette. Volt benne egy rendkívül részletes táblázat, ami kitért a ruháktól való megszabadulás okozta kalóriavesztéstől, az előjátékon át, egészen az aktus beteljesülésekor megvalósuló zsírégetésig… Sőt, ha jól csináljuk, van utóégető hatás is ;)

A fogyókúra - szex viszonyát feldolgozó tanulmány tudományos hátterét nem firtatnám, körülbelül annyira lehetett gyakorlati úton megalapozott kutatói munka, mint mondjuk az a 2013-ban, brit tudósok (ki más) által végzett kísérlet sorozat, ahol az életkor és az alkoholfogyasztás okozta másnaposság közötti párhuzamokat vizsgálták. Itt végső konklúzióként arra jutottak, hogy bizony 29 évesen a legdurvább a másnap. (Végül is lehet. Régen voltam másnapos, igaz 29 is.) De vissza a lényegre: szex és zsírégetés…

Azt minden téma iránt érdeklődő (igen, a fogyókúrára gondolok) tudja, hogy összefüggés van a zsírégetés és a megfelelő pulzusszám között. Energiafelhasználás, és a zsírszövetek bontása szempontjából, testünknek mindegy, hogy mitől szökik pulzusunk az egekbe. De óvatosan, ne toljuk túl. Íme a képlet, hogy számoljuk ki, mikor ég a zsír?

A zsírégető pulzustartomány életkor szerint változik:

A maximális pulzus: 220- életkor. Ennek a 65-75%-a a zsírégető tartomány.

Például ha egy 30 éves sportolót vizsgálunk (Vajon ő volt anno a 29 éves másnapos? Mindegy.):

220-30=190   190x0.65-0.75  vagyis 124-142 ütés/perc.

 

Premium Diet fogyókúra program- jopatikus.hu

Ha tehát zsírégetés a célunk, mehetünk kardiózni, súlyokat emelni, vagy a lepedőt összegyűrni. A lényeg, hogy a pulzus a megfelelő tartományban legyen. Arra viszont figyeljünk oda, hogy az ezen a szinten történő „pulzus-pörgetésének” legalább 35-40 percig kell tartania ahhoz, hogy szervezetünk hozzányúljon a zsírtartalékokhoz, így a villámgyors alkalmi légyottok, rapid randik – fogyókúra szempontjából – nemigen biztosítják a kellő eredményeket ;)

- jópatikus -

És ezeket olvasta már?

MINDEN KEZDET NEHÉZ? FOGYÓKÚRÁBAN IS?

„HA NEM ISZTOK, CSAK ESZTEK, KÖVÉREK LESZTEK!”

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és olvassa elsőként bejegyzéseinket! 

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés