Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Porban az igazság – Fehérje, amitől hol fogyni, hol nőni szeretnénk

Porban az igazság – Fehérje, amitől hol fogyni, hol nőni szeretnénk A hagyományos magyar konyha ízein nevelkedett szüleim anno értetlenül nézték, ahogy a shaker-be kanalazott, íztelen és túrós-habos állagura rázott tejsavó fehérjét az arcomba töltöttem. „Minek iszod azt a púdert? Főzök én neked olyat, a lábost is kinyalogatod utána!”

Természetesen ők nem értették – vagy inkább nem hitték (?) – hogy mi készteti az ember kamasz gyermekét arra, hogy nap mint nap jókedvvel és hatalmas megelégedéssel fogyasztani tudjon egy ilyen „gusztustalan állagú trutymót”.  Persze akkor még a mi számunkra sem volt egyértelmű, hogy fehérje és fehérje között nagy lehet ám a különbség, és az sem mindegy, hogy vízzel vagy tejjel fogyasztjuk, mint ahogyan az sem, hogy melyik napszakban…

Fogyni akar? Fehérje! Nőni akar? Fehérje!

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és az internet világában minden megváltozott. Elég néhány jólirányzott hívószót bepötyögnünk a keresőbe, és találatok sokasága árasztja el monitorunk és elménk legapróbb zugait is. Az egyik helyen ezt a protein készítményt dicsérik, mint „a gyors izomtömeg növelés eszközét”, máshol meg azt a fehérje turmixot magasztalják, de mint a „fehérje diéta elengedhetetlen összetevőjét”. Akkor most, hogy is van ez? Egyszer növünk, máskor meg fogyunk a fehérjétől? Melyik a jó fehérje készítmény?  Szükséges egyáltalán fehérje porokat fogyasztanunk, vagy elég, ha a minőségi táplálkozásra odafigyelünk?

Izomtömeg építése során egyértelmű, hogy miért is van szükség nagyobb mennyiségű protein bevitelre, az izom fehérjéből épül. Ezt nem is nagyon részleteznénk. Fogyókúra alatt pedig (ugyan)ezért rendkívül fontos a megfelelő fehérjetartalmú ételek fogyasztása! A szervezet a diéta miatt lecsökkentett tápanyagbevitel mellé, az zsír és izomszövetek bontásából nyeri a működéséhez szükséges energiát. Előbbi rendben is van, ezért csináljuk a diétát, csak égjen az a zsír! Na de mi van az izmainkkal? A diéta alatti, nem megfelelő fehérje utánpótlás – legsúlyosabb esetben – akár olyan komoly izomvesztést is eredményezhet, ami nem csak a nyári strandformát, de a megfelelő mozgásszervi működésünket is veszélyeztetheti. A fehérjét persze pótolhatnánk szimplán tojással, tejtermékekkel, hús- és halételekkel. megoldható? Persze. Viszont ekkor még hiányozni fognak a zsírégetést fokozó összetevők, nem ismerjük az egyszerre elfogyasztható adagok mennyiségét, és komoly odafigyeléssel válogathatjuk szét a fogyasztható és nem ajánlott összetevőket. Mindezeket kiszámolhatja nekünk egy dietetikus és táplálkozási tanácsadó, aki általában személyre szabott étrendet és edzéstervet is ad a jelentkezőnek.

Diéta saját tempóban

A dietetikus és a személyi edző egy általuk ideálisnak vélt, személyre szabott edzéstempót és étrendet fog előirányozni számunkra, ami – ha hozzáértő szakemberekről van szó – hosszabb/rövidebb idő alatt, biztosan eredményre vezet. De mi van, ha nem akarjuk a kisakkozott kalóriatáblázatokat számolgatni? Vagy nem tudunk minden másnap a fitneszben időre megjelenni? Ekkor jönnek az olyan diétás készítmények, amelyek fogyasztásával, és az előírások betartásával, otthoni körülmények között is eredményes fogyókúrát végezhetünk! FIGYELEM! Hisszük és valljuk, hogy csodaszerek nincsenek! Egyetlen diétás termék sem fogja egy hét alatt eltűntetni a tíz év alatt növesztett sörhasat, és semmilyen módszer nem olvasztja le a fenekünkre, csípőnkre… évek során lerakódott zsírpárnákat! Ugyanakkor a megfelelő diétás készítményekkel, és az előírások betartásával, komoly eredményeket érhetünk el.

 

Premium Diet Regular - Vanília ízben is - jópatikus

Bármelyik módszer és fogyókúrás készítmény mellett teszi le a voksát, azt javasoljuk, figyelmesen olvassa el a termék(ek) csomagolásán feltüntetett összetevőket!

* A cikkben leírtak kizárólag a szerző(k) véleményét tükrözik. Semmi esetre sem minősülnek orvosi javaslatnak. Bármilyen diéta és fogyókúra megkezdése előtt, gondosan olvassa el a használni kívánt termékek leírását, szükség esetén pedig kérje ki orvosa szakvéleményét!

- jópatikus -

Photo created by freepik - www.freepik.com

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés