Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Testösszetétel mérés BIA-val

Testösszetétel mérés BIA-val A fogyókúrák több mint 90%-ánál a páciensek izomzatot építenek le. Az étkezési szünetek betartása nélkül, de csökkentett kalóriabevitel mellett a testünk izomzatot bontja le és tartalékolja a zsírtömeget. Ez ugyanígy igaz a koplalásnál. 

Miből fogy le a páciens?

A Premium diéta során az orvos nem csak a testsúlyt és haskörfogatot méri meg, hanem a test-összetételt is meghatározza egy orvosi body impedancia mérő készülékkel (BIA). Így a páciens és az orvos is egyértelműen látja, hogyan alakul a fogyás. Ellenőrizhető, hogy a páciens a tanácsokat be tudja-e tartani, az elmúlt 2 hétben elhibázott-e valamit.

A cél a zsírtömeg csökkentése és az izomtömeg megtartása.

A mérleg nem ad információt a vízháztartásról, az időjárástól, hormonoktól és egyéb külső tényezőktől függő hidratáltsági állapotról. A mérlegen nem látjuk, hogy mit bontott le a szervezet: zsírt vagy izomzatot. A Premium test-impedancia műszer az izomsejtek állapotát is méri, így a mérési eredmények utalhatnak egyéb betegségekre (vesebetegség, fehérjehiány, egyéb étkezési zavarok, gyulladási betegségek, daganatos betegségek stb.) is.

A tapasztalatok szerint a kétheti mérés nagyon erős motiváló tényező, hiszen a páciens szembesül azzal, hogy milyen eredményesen tud fogyni.

Professzionális testösszetétel -, tápláltsági- és edzettségi állapot elemzés

  • egészségi állapot és erőnlét felmérése
  • prevenciós programok
  • táplálkozási és diabétesz tanácsadás
  • testsúly-csökkentő programok esetén az állapot nyomon követésének céljára
  • hivatásos és nem hivatásos sportolók állapotának felmérése
  • a testösszetétel ellenőrzésére megváltozott táplálkozás és mozgás esetén
  • a hiányos táplálkozás vagy alultápláltság korai felismerése normál súly esetén is
  • munkahelyi egészségtámogatás
A páciens összes eredményének részletes és világos bemutatása a célértékekkel összehasonlítva szemlélteti a kezelési opciókat. A folyamatos mérések dokumentálják az életmód változtatása által elért sikereket a testösszetétel optimalizálásában, az edzettségi és tápláltsági állapotban.
blog comments powered by Disqus

Keresés