Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A legjobb fogkrém - Ami igazán ínyünkre való

A legjobb fogkrém - Ami igazán ínyünkre való Mi a közös a következő felsorolásban? Mentolos, fehérítő hatású, kalciummal dúsított, gyerekeknek ajánlott, fehéren csillogó… vagy éppen szénfekete. Igen, ezekkel a jelzőkkel gyakran találkozunk, amikor a drogéria fogkrémektől roskadozó polcai előtt állunk.

Hogyan mossunk fogat?

Hangzik el gyakran a kérdés. Bár elsőként inkább a Mivel mossunk fogat? kérdésre kellene megfelelnünk. Hiába ismerjük ugyanis a fogmosás helyes technikájának minden csínját-bínját, ha azt nem a megfelelő eszközökkel gyakoroljuk, az eredmény jó eséllyel lemarad a várttól.

Azt már több alkalommal kitárgyaltuk, hogy a fogorvosok és dentálhigiéniai szakemberek egybehangzó véleménye szerint, a legalaposabb tisztítást elektromos fogkefékkel, – ezek közül is a magasabb rezgésszámot produkáló – szónikus fogkefékkel vagy ultrahangos fogkefékkel érhetjük el. Az is egyértelmű, hogy hagyományos kézi fogkefe és bármilyen technikával dolgozó elektromos fogkefe használata között különbség van, mert míg a korábbi eljárásoknál a súroló-sikáló mozdulatokat mi végeztük, addig az ultrahangos és ultraszónikus eszközök „helyettünk” dolgoznak. Ez tiszta sor, lapozzunk!

 

Mivel mossunk fogat? - jopatikus


Melyik a legjobb fogkrém?

Röviden, az a jó fogkrém, amelyik használatával a legkönnyebben elérjük a kitűzött célt. (Na bumm, nesze semmi…) Az, hogy egy fogkrém – legyen az bármilyen márka, íz vagy összetétel – tisztítja a fogakat, nem elvárás, hanem alap. Elvégre egy üzemanyagnál sem kérdés, hogy hajtja e az autónkat, kérdés az, hogyan? Fogkrémek esetében a tisztítás milyensége, rövid- és hosszútávú eredményessége, szájflóránkra gyakorolt hatása, a tisztítás közben „elszenvedett járulékos veszteség”, de akár az életkori sajátosságokból adódó eltérő tulajdonságok figyelembevétele az, ami megkülönböztet jó és kevésbé jó készítményeket. (*Járulékos veszteség alatt, például a makro tisztítás során elkerülhetetlen dörzsölésből, sikálásból, vagy az egyes fogkrémekben található mikro szemcsék ténykedéséből adódó karcolásokat, fogzománc-sérüléseket értem.)
 

Relatív méretek a szájban - jopatikus


Fogkeféhez válasszunk fogkrémet

Természetesen nem csak ez az egy szempont létezik, viszont ez megkerülhetetlen. Mert az rendben van, hogy ha valakinek a fogfehérítés a legfontosabb szempont, akkor csak olyan fogkrémet vásárol, amin ott díszeleg a Whitening jelző, vagy másnak a fogzománc erősítése a cél, így ő csakis kalciummal dúsított fogkrémet keres… De arra is oda kell figyelnünk, hogy ha elektromos fogkefét használunk, ahhoz megfelelő fogkrémet válasszunk! Mert például míg egy hagyományos manuális fog tisztításhoz nagyjából mindegy (itt jönnek az egyéni igények: íz, hatás, eredményesség…) a fogkrém fajtája, addig egy ultrahangos fogkefe esetén a tökéletes hatás csak ultrahangos fogkrémmel érhető el. Miért? Mert ezeket a termékeket együtt fejlesztik és tökéletesítik, és habár az ultrahang már önmagában is hihetetlenül eredményes a szájban található baktériumok elpusztításában, az igazi hatását a megfelelő fogkrémmel együtt fejti ki. A bekapcsolt készülék, az ultrahang-hullámokat a sörtéken keresztül a speciális összetételű fogkrémbe vezeti, ahol mikrobuborékok milliói képződnek, melyek mikro méretük / formájuk által behatolnak a fogak közötti legkisebb résekbe, a fogak legapróbb repedéseibe, a fogínyen lévő tasakokba is. Ezek a mikrobuborékok (pl. implantátumoknál, vagy fogszabályzók esetén is) minden mechanikus nyomás, dörzsölés vagy egyéb igénybevétel nélkül hatolnak be- és tisztítanak a legparányibb helyeken is.

A mikrobuborékok gyors összezsugorodása következtében a szennyeződéseket – mint a lepedék, ételmaradékok, baktériumok, stb. – a lehető legalaposabban eltávolítják. Ezzel egy időben, az ultrahang-hullámok pozitívan hatnak a fogínyre, a szájpadlásra és a nyelvre is…

Tudjon meg többet az ultrahangos fogmosásról!

- jopatikus.hu -

Photo created by freepik - www.freepik.com

Tartalomhoz tartozó címkék: fogápolás - szájhigiénia
blog comments powered by Disqus

Keresés