Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ötvenes karok, hatvanas farok …mert tolják magukba a pumpaport!

Ötvenes karok, hatvanas farok  …mert tolják magukba a pumpaport! Kopaszra borotvált, nagyarcú fitnesz partizánok, és szoli - kondi - műkörmös vonalon ingázó plázamacskák mennek konditerembe. – jelenti ki határozott tudatossággal az egyszeri honpolgár, aki – elmondása szerint – csak azért nem jár „ilyen helyekre”, mert a fent említett „közeg nem az ő világa”.

„És különben is! Mitől nőttek meg ezek ekkorára? Biztos tolták magukba a szteroidot, meg a pumpaport…” Na igen, a témához nem, vagy csak felületesen értők (???) szemében, a fitneszterembe járó, egészségesebb életre vagy urambocsá’ vonzóbb külsőre vágyó embertársaikat gyakran azonosak az évente több százezerből színpadra álló, hivatásos testépítőkkel. Utóbbi esetben valóban magas az ingerküszöb, és sok olyan cucc is belefér, ami egyszerű halandóként már kivágná a biztosítékot.

A valóságban a fitnesztermek közönsége ettől jóval homogénebb összetételű. Az „idén nyáron Rocky 4-re gyúrjuk magunkat” fiataloktól, a szülés előtti alakjukért küzdő kismamákon át, a kopasz-tetkós (bizony, itt vannak Ők is) figurákig, nagyon vegyes a felhozatal. Van itt fiatal, öreg, strandformát készítő, és túlsúlyától kardióval megszabaduló, zsírégető mindent tudó… És mi a közös? Az alakformálás, és az életminőség javításának vágya.

Zsír megy, izom marad!

A fent említett embertípusok bármelyikét is vizsgáljuk, céljaik között mindig találunk egy azonos pontot: zsírégetés izomveszítés nélkül. Nem találkoztam még olyan kamasszal, aki úgy akart tömeget növelni, hogy táskájából szumó bajnokok fotóit vette volna elő példaként, sem olyan negyvenes anyukával, aki foggal-körömmel ragaszkodott volna fenekére rakódott zsírpárnákhoz, mert az olyan szép kerek. A cél – ami a külsőségeket illeti – mindig ugyanaz: nagy bicepsz, kockás has, gömbölyű fenék… Ez eddig OK, de azt nem árt tudatosítani, hogy a formás test izomból készül.

 

Premium Diet Sport - fehérje koncentrátum - jopatikus.hu

 

Fehérje és aminosavak – nem koksz, és még kevésbé szteroid!

Az izomépítés és izommegtartás alapja, hogy táplálkozásunk során megfelelő mennyiségű építőanyagot (fehérjék/ aminosavak) vigyünk be. (Hagyjuk most a szteroid kúrákról szóló marhaságokat, egy valamire való kúra többszázezer forintnál kezdődik, és ezt a vonalat leginkább a Mr Olimpia címért indulók követik.  Illetve ha ezen az analógián haladunk tovább, rájöhetünk arra is, hogy a fehérjekészítményeket forgalmazó cégeknek sem érné meg ilyesmit „csempészni”a termékeikbe.) Tehát fehérje bevitel, meg vegyes táplálkozás.  Ez sima ügy lehet addig, amíg csak a nagyobb tömeg elérése a cél. Ilyenkor jönnek az „Én mindent megeszek, semmi nem látszik meg rajtam.” és a „Majd csinálok a zsírból izmot!” jellegű okosságok. Peeersze. Még nagyobb a baj, amikor már fent vannak a plusz kilók, és a sokadik sikertelen, vagy ideig-óráig eredményes diéta után jön a semmit nem eszek koplalás, vagy a kicsi kaja+sok kardió elképzelés. Az eredmény mindkét esetben ugyanaz. Az izom leépül, a lerakódott zsírmennyiség nem, vagy csak kismértékben csökken.

Táplálkozási piramis a vegyes étkezéshez

Figyelem, műsorszámunk termékmegjelenítést tartalmaz!

A megfelelően kivitelezett zsírégetéshez nem kellenek csodaszerek, és nem kell koplalni sem. De nem – vagy csak komoly elszántság, és nem kevés szenvedés árán – fog összejönni, ha nem a megfelelő táplálék kiegészítőt választjuk. (Ez van, legyünk realisták!)  Számos olyan fogyókúrás termék érhető el a piacon, ami kimondottan a diéta alatti izommegtartást hivatott szolgálni. Vannak jók, és persze kevésbe jók is. És mivel minden szentnek maga felé hajlik… mi sem vagyunk ezzel másként, így ha fogyókúra vagy diéta alatti izommegtartásról esik szó, a Premium Diet magas fehérjetartalmú készítményeit ajánljuk! A Premium Diet Regular termékek és kiegészítőik komplett fogyókúraprogram részei. Diéta alatt napi kétszeri étkezés (reggeli, vacsora) kiváltására alkalmasak, meggátolják az izomcsökkenést, a jojó effektust, és a folyamatos éhségérzetet is.

- jópatikus -

Photo created by freepik - www.freepik.com

És ezeket olvasta már?

A VILLAMOS IS ALUSZIK… ÉN MEG ÉBREN PISLOGOK, MINT KARÁCSONYI PONTY A CSÍKOS SZATYORBAN​

KITARTÁS ÉS ÖNFEGYELEM A DIÉTÁBAN (IS)

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és olvassa elsőként bejegyzéseinket! 

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta - fogyókúra
blog comments powered by Disqus

Keresés